Mesleki ve Teknik Eğitim Toplantısı Yapıldı

Manisa’da mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi amacıyla Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında toplantı yapıldı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Toplantısı Yapıldı

Şehzadeler ilçesindeki Manisa Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesinde yapılan toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, iş dünyasının ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kalitede; güncel, nitelikli, ölçülebilir ve sürdürülebilir bir mesleki ve teknik eğitime ulaşmak için ‘kalite, eğitim ve iletişim’ üst başlıkları altında çok yönlü faaliyetler gerçekleştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından MEYTEK (Kalite Yönetim Standartları) programı uygulandığını söyledi.

Altınsoy, Programın amacının Türkiye’de mesleki eğitimi bir ulusal kalite güvence sistemine kavuşturmak, gün geçtikçe daha rekabetçi hale gelen yerel ve küresel ekonomide nitelikli işgücüne artan ihtiyaca karşı genç işsizliğini gidermek, iş dünyasının gereksinimlerine uygun, nitelikli, bilgisi güncel bir iş gücü potansiyeli oluşturmak, tüm toplumsal kesimlerin kazançlı çıkacağı, ulusal kalite güvencesine sahip bir mesleki ve teknik eğitim sistemine ulaşmak olduğunu söyledi.

Altınsoy, “Tüm toplumsal kesimleri dinleyip, beklenti ve ihtiyaçlarını anlayarak mesleki eğitimdeki başarılı uygulamaları inceleyip dersler çıkararak uygulama sonuçlarını değerlendirmek, bunu yaparken eğitimcileri eğiterek, müfredatı geliştirerek ve kamuoyunda mesleki eğitimdeki gelişmelere ilişkin farkındalık oluşturmak amaç olmalıdır” dedi.

Altınsoy şöyle devam etti:
“Kalkınma planları içinde yer alan eğitim planlarının iki temel amacı bulunmaktadır. Bunlardan biri toplumun eğitim düzeyini yükseltmek, diğeri ekonominin gereksinim duyduğu insan gücünü yetiştirmektir. Manisa Mesleki ve Teknik Eğitim Birimi olarak; Soma Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine e-kütüphane (akıllı kütüphane) kazandırılmıştır. TÜMSİAD ile protokol imzalanarak meslek lisesinde öğrenim gören öğrencilerin kişisel gelişim seminerlerine katılmaları sağlanacaktır. Samsung Electronics İstanbul Paz. Ltd. Şti. arasında yapılan eğitimde işbirliği protokolüyle Soma Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, Soma Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, Kırkağaç Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezine bilgisayar Laboratuvarı kazandırılmıştır. Yunusemre ilçesi Özel Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile proje tabanlı eğitim kursları planlanmaktadır. Yenilenen UMEM Protokolü ile UMEM kursları tüm okullarda uygulanacak olup, konu ile ilgili 17 ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve tüm okul müdürlerimizin katılımı ile Ticaret ve Sanayi Odasında toplantı yapılmıştır.”
Vali Bektaş da mesleki ve teknik eğitimin önemine değinerek başta sanayi olmak üzere tüm kesimin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli işgücünün yetiştirilmesinde herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA