Mehmet Ali Ağca İtalya'ya böyle girmiş

Gerekirse Beyaz Saray'a da girerim diyen Mehmet Ali Ağca, İtalya'ya nasıl girdiğini açıkladı.

Mehmet Ali Ağca İtalya'ya böyle girmiş
Mehmet Ali Ağca, İtalya'ya girişte yabancı servislerin yardımını almadığını, Türk pasaportuyla Avusturya üzerinden Roma'ya geçtiğini söyledi.

İtalya'nın başkenti Roma'da gözaltında bulunan Mehmet Ali Ağca, avukatı Mustafa Demirbağ aracılığıyla bir açıklama yaptı.

''34 YIL ÖNCE ROMA'YA NASIL GİRDİYSEM AYNI ŞEKİLDE GİRDİM''

Ağca, açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İtalya'ya benim yabancı servislerin yardımıyla girdiğimi iddia ediyorlar. Böyle bir şey yok. 34 yıl önce Roma'ya nasıl girdiysem, aynı şekilde girdim. 2011 yılında almış olduğum Türk pasaportumla Avusturya'ya gittim, oradan da Roma'ya geçtim. 2006 yılında cenaze törenine izin verilmediği için katılamadım. Amacım insani duygularla Papa'ya mezarı başında dua etmek ve çiçek bırakmaktı.

''GEREKİRSE BEYAZ SARAY'A DA GİRERİM''


Gerekirse Beyaz Saray'a da Pentagon'a da girerim. Terör amaçlı gelmedim, neden beni gözaltında tutuyorlar onu da anlamadım."

''AĞCA HAKKINDA YURTDIŞI ÇIKIŞ YASAĞI YOK''


Ağca'nın Avukatı Mustafa Demirbağ ise açıklamasında, "Sayın Ağca'nın durumu şu anda belirsizliğini koruyor. Bizim anladığımız vizesiz girmesi nedeniyle gözaltında. Bunun da yaptırımı ülke dışına çıkarmaktır. Mehmet Ali Ağca Türk vatandaşıdır, resmi pasaportu da mevcuttur" değerlendirmesinde bulundu.

Demirbağ, Ağca hakkında yurtdışı çıkış yasağı bulunmadığını savundu.