Kartepe’de Kaçak Tavuk Kesimi Yapanlara Baskın

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri gıda sahtekarlarına göz açtırmıyor.

Kartepe’de Kaçak Tavuk Kesimi Yapanlara Baskın

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in talimatları doğrultusunda insan sağlığını tehdit eden kişi ve iş yerlerine fırsat vermemek adına denetimlerini sıklaştıran belediye ekipleri bir ihbarı değerlendirerek kaçak tavuk kesimi yapanlara baskın düzenledi.

Zabıta ekipleri yaptığı denetimde kaçak kesilen 247 adet tavuğa el koyarak kaçak tavuk kesimi yapan kişilere de 3 kez idari para cezası kesti. Zabıta ekiplerinin el koyduğu kaçak kesilen tavuk etleri ise imha edildi.

Kartepelilere sağlıklı gıda sunulması için denetimlerini aralıksız sürdürdüklerini belirten Zabıta Müdürü Selman Çelik, “Gıda işi yapan işletmelere yönelik denetim ve kontrollerimizle vatandaşın sağlığını tehdit edecek üretim ve satışı yapanlara karşı yasaların bize verdiği sorumluluk ve yetki çerçevesinde görev yapmaktayız. Başkanımızın da bu konudaki hassasiyeti çerçevesinde çalışan ekiplerimize işyeri sahiplerinin gösterdiği anlayış için teşekkür ederken kurallara uymayan işyerleri hakkında da gereken yasal işlemler yapılmaktadır” dedi.

Kaynak: İHA