Hatay'dan Kısa Kısa

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Belen'de yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek vatandaşların taleplerini dinledi.

Savaş, yaptığı açıklamada, Hatay'ın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından oldukça meşakkatli bir yapılanma dönemi geçirdiklerini kaydetti.

Yapılanma sürecinin beklenenden oldukça kısa bir süre içerisinde tamamlanmasıyla hizmet etmeye başladıklarını ifade eden Savaş, hizmet dağılımı anlamında Hatay'ın her noktasını eşit hizmet götürmeye gayret ettiklerini belirtti.


-Büyükşehir Belediyesi çalışmaları
Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından Orhanlı Mahallesi'ne kanalizasyon şebekesi döşendiği bildirildi.

Büyükşehir Basın Yayın Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, HATSU'nun kanalizasyonu olmayan cadde ve sokakların kanalizasyon ile buluşturulduğu belirtildi.
Açıklamada HATSU'nun çalışmaları kapsamında merkez İlçe Defne'ye bağlı Orhanlı Mahallesi'ne de kanalizasyon hattı döşendiği kaydedildi.
Çalışmaların 3 gün süren kanal hattı döşeme işlemlerinin 7 personel ile gerçekleştirildiği ifade edildi.

-CHP Gençlik Kolları'ndan futbol turnuvası
CHP İl Gençlik Kolları tarafından gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, sosyalleşmeleri ve spora yönlendirilmesi amacıyla futbol turnuvası düzenlediği belirtildi.
CHP İl Gençlik Kolları tarafından yapılan yazılı açıklamada, futbol turnuvasına 8 takımının katıldığı ve 7 hafta süreceği bildirildi.

Defne ilçesi futbol sahasında gerçekleşen turnuva sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalya verileceği kaydedildi.

- Sabandağ'da denetim
Samandağ Belediyesi Zabıta ekipleri yaklaşan yeni yıl öncesi fırın ve pastahanelerde genel temizlik ve hijyen denetimi yaptı.
Ekipler tarafından 37 işyeri denetlenirken 2 işyerinin hijyen kurallarına uyması konusunda ikaz edildiği bildirildi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, denetimlerin zabıta ekiplerince periyodik olarak yapılmaya devam edileceğini belirtti.

Açıklamasında amaçlarının halkın sağlığını korumak, gıda üretim yerlerinin hijyen ve genel sağlık kurallarına uyup uymadığını tespit etmek olduğunun altını çizen Nehir, '' İnsanımızın en temel gıda maddesi olan ekmeğin üretimi sırasında gerekli hijyen şartlarına özen gösterilmesi ve kurallara uygun üretim yapılması için denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz. İnancımız kimseyi mağdur etmek değil. Ama hijyen kurallarına uymayan işletmelere de göz yumacak yerde durmayacağız'' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA