Bardakla Başladılar, Ahşap Müzik Atölyesi Kurdular

Kepsut ilçesindeki 125'inci Yıl Yatılı Bölge Ortaokulunun müzik öğretmeni Nuri Dağdelen ile kırsaldan gelen öğrencilerinin bardakla müzik yaptığı "Hayatın Ritmini Yakala Grubu"nca hayata geçirilen proje çerçevesinde 212 bin lira maliyeti olan ahşap müzik atölyesi kuruldu.

Dağdelen, okulun bahçesinde kurulan atölyenin açılışında, ortaokulda özellikle kırsaldan gelen öğrenciler için sosyal aktivite olması amacıyla yaklaşık iki yıl önce müzik grubu kurduklarını belirterek, grubun herhangi bir enstrümanı olmadığı için bardakla müzik yaptıklarını söyledi.

Bardaklarla ritim tuttukları için grubun adını "Hayatın Ritmini Yakala" olarak belirlediklerini anlatan Dağdelen, daha sonra bardağı, kaşık, darbuka ve tefle birleştirdiklerini, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Sahnesi 7'nci Ulusal ve 8'inci Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali'nde en iyi 12 grup arasına girdiklerini ifade etti.

Bugüne kadar 60'ın üzerinde konser verdiklerini, televizyon kanallarına çıktıklarını dile getiren Dağdelen, grup adına Güney Marmara Kalkınma Ajansına (GMKA) bir proje sunduklarını ve dünyada örnek olacak ahşap müzik atölyesi kurulmasının amaçlandığı bu çalışmanın kabul edildiğini kaydetti.

Proje maliyetinin 212 bin lira olduğunu ve 190 bin lirasının GMKA tarafından karşılandığını belirten Dağdelen, "Ahşap atölyemiz açıldı. Bardakla başlamıştık şimdi ise projemiz sayesinde tef, org, gitar, bağlama, yan flüt, bateri, elektro gitar, bas gitar gibi 55 enstrümanımız var. Bu müzik aletlerini öğrenciler kullanacak, yeni müzisyenler yetişecek" dedi.

Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ise grubun adını Kepsut dışına taşıdığını ve Türkiye'ye duyurmayı başardığını belirterek, öğrencilerin Balıkesir'in gururu olduğunu söyledi.

Atölyenin açılışına, Kepsut Kaymakamı Hacı Asım Akgün, İvrindi Kaymakamı Ökkeş Beyaz, Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Balya Kaymakamı Hakan Balsözen, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Kepsut İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Durmuş ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA