Merzifon'da Paylaşılamayan Cemevi İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Merzifon ilçesi Kayadüzü köyünde muhtarlık ile Kayadüzü Yardımlaşma ve Tanıtma Derneği arasında paylaşılamayan cemevi için imza kampanyası başlatıldı.

Kaydüzü Köyü Yardımlaşma ve Tanıtma Derneği Başkanı Malik Alaçam, yaptığı açıklamada, bin 300 nüfuslu Kayadüzü köyünde dernek çatıları altında cemevi olarak kullanılan binada, Kayadüzü'nün belediye iken köye dönüşmesi üzerine muhtarlık ile aralarında cemevinde ikamet sorunu yaşanmaya başlandığını söyledi.

Derneği 2006 yılında hiçbir resmi kurumdan destek almadan kurduklarını ifade eden Alaçam, "Bu derneği kurmaktaki amacımız örf, adet ve geleneklerimizi yaşatmak. Belediye olan kasabamız 2009 yılında belediye başkanlığı yapıldıktan sonra 2014 yerel seçimlerinde beldemiz köye dönüştü. Dönüştükten sonra köy muhtarı İl Özel İdaresine bizim cemevini boşaltıp kendilerine teslim etmemiz için şikayette bulundu. Bin 300 nüfuslu köyümüzde 800 kadar imza topladık, Cem evimizin arsasının derneğimiz adına tescil edilmesini arzu ediyoruz" dedi,
Kayadüzü muhtarı Yılmaz Katırcı ise, 2014 yerel seçimlerden sonra kapanan belediyenin mallarına İl Özel İdaresinin el koyduğunu belirterek, "İl Özel İdaresi, devirden sonra cemevimiz de belediye malları içinde olduğu için buraya da el koymuştu. Dilekçe ile köy tüzel kişiliğine geri devrini gerçekleştirdik. Cemevinin hiçbir zaman kapatılmasını istemeyiz biz alevi toplumuyuz. Buraya bu binayı yapmak kolay bir şey değil. Allah razı olsun emeği geçenlerden. Cemevinin içerisinde dernek olmaz. Makam odamın yanı başından ben onlara yer vereceğim" diye konuştu.

Kaynak: AA