Başbakan Davutoğlu'ndan Hatay'a müjde

Başkakan Ahmet Davutoğlu Hatay'da STK temsilcileri ile biraraya geldi.Toplantıda konuşan Davutoğlu,'Hatay İskenderun'da en kısa sürede bir üniversite daha kazandıracaklarını' açıkladı.

Başbakan Davutoğlu'ndan Hatay'a müjde
Başkakan Ahmet Davutoğlu Hatay'da STK temsilcileri iel biraraya geldi.Toplantıda Davutoğlu: 'Hatay'ı anlasaydık, Ortadoğu'daki katliam sahneleri ve yurdumuza gelen Suriyelilerin görüntüleri olmazdı.'dedi.

Konuşmadan satırbaşları:

HATAY'A İKİNCİ ÜNİVERSİTE MÜJDESİ

-Hatay'da üniversitemize yeni fakülteler kazandırdık.

-İskenderun'a en kısa sürede bir üniversite daha kazandıracağız.

-Hatay kültürün, tarımın ve bütün ulaştırma hatlarının merkezinde olan şehrimiz.

-Önümüzdeki dönemlerde Hatay'ın bütün dünyaya hoşgörü mesajlarını vereceğini biliyorum. İnşallah bir gün Suriye'ye barış geldiğinde Ürdün'de, Lübnan'da Irak'ta barış rüzgarları estiğinde Hatay daha başka olacaktır.

-Hatay tarihten aldığı hoşgörü emanetini daha ileri ki nesillere taşıyacaktır. Buna da inancımız tamdır.

-Hatay'ı siyaset felsefemizi şekillendiren hocamız olarak görüyorum.Hatay'ı anlasaydık, Ortadoğu'daki katliam sahneleri ve yurdumuza gelen Suriyelilerin görüntüleri olmazdı.

VATANDAŞLARIMIZ ARASINDA AYRIMCILIK YAPILMASINA İZİN VERMEYİZ



-Türkiye Cumhuriyeti olarak vatandaşlarımız arasında ayrımcılık yapılmasına izin vermeyiz. Herkes insan haklarından eşit derecede istifade eder.

-Hatay pozitif yaklaşımı hak eden bir ilimizdir Hatay kendi iradesi ile Türkiye'ye bağlanan bir ildir.

BİRÇOK YATIRIMIN ÖNÜ AÇILACAK

-O insanları rahmetle anıyorum onların evlatları olarak sizi saygı ile selamlıyorum. Bugün inşallah Hatay'da bir müze açacağız mozaik müzesi Hatay'a hayırlı olsun.

-Önümüzdeki dönemde birçok yatırımın önü açılacak.