Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı Genel Merkezi Açıldı

Üsküdar'daki Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın genel merkezi ile ve kültür merkezi törenle açıldı.

Çamlıca'daki merkezin açılışına AK Parti İstanbul milletvekilleri Osman Boyraz ve İsmet Uçma, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende vakıf geleneği ile Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı'nı anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu.
Açılışta konuşan Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kara, vakfın temellerini, 53 iş adamıyla bir araya gelerek attıklarını belirterek, "Eğitim ve sağlık alanında toplum yararına faaliyetler yapmak gibi genel bir hedeften yola çıkarak üniversite gençliğinin barınma ihtiyacına katkı sunuyoruz" dedi.

Vakıf geleneğinin sürdürülmesinin önemine işaret eden Kara, "Fertler olarak tek başımıza yapabileceklerimiz oldukça sınırlı. Onun için fertlerin ortak bir çatı altında bir araya gelmesi çok önemlidir. Ahlaki bir olgunluğa erişilmesi, Kur'an-ı Kerim ve sünnetin derinlemesine özümsenmesi ile mümkün olacağından ortak çaba koyuyor olacağız" diye konuştu.

Katılımcılar daha sonra Türk İslam Sanatları Hat ve Tezhip Sergisi'ni gezdi.
- Merkez hakkında
Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın genel merkezi ve kültür merkezi, 100 kişi kapasiteli çok amaçlı etkinlik salonu, 60 kişilik mescit, 3 bin kitap kapasiteli, 20 kişinin aynı anda çalışabildiği kütüphane, 40 kişilik dinlenme odasına sahip.
Kaynak: AA