Karagül Son Bölümde Kadının Toplumdaki Yerine Gönderme

Karagül, günümüzde en çok izlenen ve takip edilen dizilerden birisi olarak her cuma ekranlara gelmeye devam ediyorlar. Karagül, toplumdan aldığı gerçek hikayeleri ekrana taşıyarak izleyiciyi yakalamayı her zaman başarıyor. Karagül son bölümde yine toplum sorunlarından biri işlendi, işte detaylar...

Karagül Son Bölümde Kadının Toplumdaki Yerine Gönderme
Karagül 64.son bölümün tamamını izlemek için tıklayın...

Fox ekranlarının 1. sezonu ile çok ses getiren dizisi Karagül, 2. sezonuyla da adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. Karagül, içindeki karakterler ve yaşadıkları hayat hikayeleri ile her birimizi kıyımızdan yada köşemizden yakalamayı başaran nadir yapımlardan birisi. Bu içtenlik ve samimiyette elbette oyuncuların ve ortaya çıkardıkları performansların rolü oldukça büyük.

Karagül son bölümde (64. bölüm) kadının toplumdaki yerine büyük bir göndermede bulundu. Toplumun bazı kesimlerinde kadının(anne,kız kardeş,hala,teyze vb...) erkeklerin gözündeki yerleri ve uğradıkları haksızlığın belki de en büyüğü olan namus davası işlendi.

Karagül'de Olay kısaca şöyle gelişiyor:
Karagül'ün saf ve temiz karakteri Melek Şamverdi (Sabahat Kumaş), kaçırıldıktan sonra ormanın ıssız bir yerinde baygın bulunur ve eve getirilir. Daha kapıdan içeri girer girmez abisi Kendal'ın ilk sorduğu şey ona dokunup dokunmadıkları olur. Aklınca namusuna bir zarar gelip gelmediğinden endişelenmiştir. Bu duruma içerlenen Melek, Karagül'de belki de bugüne kadar ki en iyi performanslardan birine imza atar. Kadınların birçoğunun yerine dile gelen Melek, toplumda ki ezilen ve hakir görülen tüm kadınların çığlığı olur.

Umarız Karagül dizisi toplumun hassas konularının üzerinde böyle incelikle durmaya devam eder. Ve yine umarız ki bu tarz konuların işlenmesi toplum vicdanına dokunur ve bu haksızlıklar bir an önce son bulur.