Hayri İnönü'den istifa mektubu açıklaması

CHP'li Şişli Belediyesi'nde yaşanan skandalla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Seçim öncesi Mustafa Sarıgül'le, Hayri İnönü arasında gizli bir anlaşma yapıldığı iddia edildi. Beyaz Haber o iddiayı Hayri İnönü'ye sordu.

Hayri İnönü'den istifa mektubu açıklaması
CHP'li Şişli Belediyesi'nde yaşanan skandalla ilgili yeni bir iddi ortaya atıldı. Seçim öncesi Mustafa Sarıgül'le, Hayri İnönü arasında gizli bir anlaşma yapıldığı iddia edildi.

Anlaşmaya göre İnönü başkan seçildikten bir süre sonra istifa edecekti hatta İnönü istifa mektubunu Sarıgül'e seçimden önce vermişti bile. Ancak yaşanan bu gerilimli günlerde istifa mektubunun yakıldığı iddia edildi.

İddiaya göre partiye Şişli Belediye Başkanlığı için Hayri İnönü ismini Mustafa Sarıgül önermişti. Bu öneri Sarıgül'le İnönü arasında gizli bir anlaşmaya dayanıyordu. O anlaşmaya göre İnönü başkan seçildikten sonra istifa edecek koltuğu Emir Sarıgül'e bırakacaktı. İddiaya göre istifa etmekten vazgeçen İnönü'yü Mustafa Sarıgül tehdit etmişti. Tarafları barıştırmak için CHP'li İlhan Özkes devreye girdi. Toplantıya aslında Emir Sarıgül katılacaktı ama onun yerine Mustafa Sarıgül katıldı. Toplantıda gerginliğin sona ermesi beklenirken tansiyon daha da arttı.

Beyaz Haber o iddiayı Hayri İnönü'ye sordu. Ancak İnönü yanıt vermekten kaçınarak 'Konuşmuyorum kusura bakmayın. Bıktım çünkü devamlı aynı şeyleri konuşmaktan ben işime bakarım çünkü artık belediyecilik yapmak istiyorum. Dedikodulara şunlara bunlara karnım tok kusura bakmayın' dedi.

Arabulucuk görüşmesinde yer aldığı öne sürülen İlhan Özkes ise 'ben arabulucuk görevinden ayrıldım. O günden itibaren kesinlikle bu konu içnde olmam doğru değildir. Şişli'nin şesiyle bile ilgilenmiyorum' dedi.