Ak Parti Manisa Milletvekili Özdağ Açıklaması

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa'da işsizliğin yüzde 5 olduğunu, planlaması yapılan yatırımlarla bu oranın yüzde 2'ye düşeceğini bildirdi.

Öğretmen Evi'nde Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerinin mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıda konuşan Özdağ, Manisa'da yapımı devam eden yatırımlar hakkında bilgiler vererek Soma'nın Yırca Mahallesi'nde tamamlandığında 2 bin kişinin istihdam edileceği 510 megawat enerji üretecek termik santralin yapımının engellendiğini söyledi.

Soma'da 1 milyar tonluk kömür rezervi bulunduğunu belirten Özdağ, "Bu kömür işlenmeyecek mi? 'Çevreye zarar veriyorsunuz' diyorlar. Yıllık 250 milyon dolar doğalgaz ödememiz var. Elektriği biz üreteceğiz, bu ödeyeceğimiz para da Türkiye'de kalacak. Şimdi Turgutlu ve Gördes'te Nikel madenleri bulundu, hemen ayaklandılar. Ben kefilim dedim, Amerika, Yunanistan hangi teknolojiyi kullanıyorsa, bu firmalar da aynı teknolojiyi kullanacak. Bunları meclis kürsüsünden de söyledim. Adam nikel madenine 500 milyon dolarlık yatırım yapıyor Nikel'i Yunanistan'dan alıyoruz. Neden kendimiz üretmeyelim" dedi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin yanı sıra Turgutlu ve Salihli ilçelerinde organize sanayi bölgelerinin kurulduğuna dikkati çeken Özdağ, "Şimdi Soma ilçesine de kuruluyor. 25 bin kişi daha çalışacak. Manisa'da işsizlik yüzde 5, bu oran yüzde 3, hatta yüzde 2'ye düşecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA