Emniyetin üçte ikisi cemaatçi

Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu, emniyette, emniyet müdürleri dışındaki rütbelilerin üçte ikisinin cemaatten olduğunu söyledi.

Emniyetin üçte ikisi cemaatçi
24 TV'de yayınlanan bir programa konuk olan Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Ali Bayramoğlu 'Bir görüşmemde galiba bir bakandı şimdi hangi bakan olduğunu söyleyerek onu zora sokmayayım emniyette, emniyet müdürleri dışındaki rütbelilerin üçte ikisinin cemaatten olduğunu söyledi' dedi.

Bunun inanılmaz bir rakam olduğunu söyleyen Ali Bayramoğlu 'Bu polisleri atamazsınız, satamazsınız meslekten men edemezsiniz. Dolayısıyla habire sülkilasyonla mekanizmayı götürüyorsunuz bunun ürettiği çok korkunç bir durum var. Sadakat sisteminden çıkıp başka bir sadakat sistemine doğru sizi itiyor. Güvenilir polisler arıyorsunuz mülakatla yeni çocuklar arıyorsunuz vesaire... Dolayısıyla karşımızda ciddi bir mesele var. Eğer emniyetin üçte ikisi cemaatçiyse Türkiye'deki savcıların ve yargıçların üçte biri bile olsa ki rakamın 5 bin civarında olduğu HSYK seçimlerinde bizzat onlar tarafından ifade edildi. Karşımızda çok kuvvetli bir tablo var. Bu tablonun varlığı sürüyor gücü aktif olmaya bilir ve bu gücü aktif olarak vurmak üzere kullanamayabilir zorlanıyor, sıkılıyor fakat ortada böyle bir güç var' şeklinde konuştu.