Davutoğlu: 5 Ocak'ta öyle bir toplantı yok

A Haber canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 5 Ocak'ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ın da bakanlar kurulunun toplanmayacağını açıkladı.

Davutoğlu: 5 Ocak'ta öyle bir toplantı yok
Davutoğlu: 5 Ocak'ta öyle bir toplantı yok
Davutoğlu şu açıklamaları yaptı;

HİÇ BİR SAKINCA YOK
Cumhurbaşkanımızla beni ilgilendiren konular, sadece Cumhurbaşkanımızın zatı tarafından yada benim tarafımdan açıklanır. 5 Ocak'ta böyle bir toplantı yok. Ama Cumhurbaşkanı'mızın Bakanlar Kurulu'na başkanlık yapmasında hiç bir sakınca yoktur.

KADER ARKADAŞLIĞIMIZ VAR

Bunlardan bir anlam çıkarılmaması gerekir. Bunlar olabilecek ve anayasada olan bir şeydir. Ben bunu Binali bey için söylemiyorum. Cumhurbaşkanımızla beraber ne kadar çileli yollardan geçtiğimize millet şahittir, Allah şahittir. Bu anlamda hukukumuzun siyasi olmaktan çok kader arkadaşlığımız var.

ONLAR BAŞKA BİR OYUNLAR İÇİNDE
Binali Yıldırım'ı eleştirmek için söylemiyorum ama bu sadece bizim karar vereceğimiz bir husustur. Bazı yayınlar yapılıyor "Gölge bakanlar kurulu" gibi. Cumhurbaşkanımız kendisine görüş alışveriş verişi sağlayacak her türlü yapıyı kurabilir. Bu Cumhurbaşkanlığı makamının takdirindedir. Ama icrai yetki, Bakanlar Kurulu'ndadır. Bunları "Gölge bakanlar kurulu" şeklinde gazetelere yansıtanlar başka oyunlar içindedir. Buna ne Cumhurbaşkanımız ne de ben izin veririm.

BEYAZ GAZETE