Ordu Büyükşehir Belediyesinin Faaliyetleri

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı çevre eğitim ekibi, Korgan ilçesinde 'Atıklar ve Geri Dönüşüm, Vektörel Mücadele ve Sokak Hayvanları' konulu eğitim verdi.

Korgan Merkez İlkokulu'ndaki eğitim faaliyetinde konuşan Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, kaynakların dikkatli kullanılmaması durumunda bir gün tükeneceğinin bilinci ile hareket etmenin önemine değindi.
Bu bilince sahip gelişmiş ülkelerin çeşitli yöntemler geliştirdiğini ifade eden Kiraz, "Geri dönüşüm çevrenin korunmasına katkıda bulunan bir olgudur. Çöp her aşamada doğaya ve sağlığa tehdit oluşturduğundan, sürdürülebilir atık yönetimi ya da çöpün azaltılması ve kontrollü olarak bertaraf edilmesi çevrenin kirlenmesini önler. Çevre duyarlılığı herkesin öncelikli gündemi olmalıdır" dedi.

Çevre eğitim ekibi de atık pil, atık yağlar ve kullanılmış kağıtların nasıl geri dönüştüğünü ve bunların çevreye sağladığı katkıları anlattı.
Eğitim faaliyetine, Korgan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Korgancı, AK Parti ilçe Başkanı Eyüp Karabayrak, mahalle ve köy muhtarları, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA