Balıkesir'den Kısa Kısa

Necip KARATUNA, TAHSİN AYYILDIZ) BALIKESİR (AA)- CHP Sındırgı İlçe Başkanı Özgür Ertuğrul'un, ilçenin kurtuluş günü, 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi etkinliklere katılmadığı ve parti lokalinde çıkan yangın sonrası duyarsız kaldığı gerekçesiyle görevden alındığı bildirildi.

CHP İl Başkanvekili Mete Erol, yaptığı açıklamada, il yönetimi olarak 13 maddeden oluşan görevden alma kararını genel merkeze gönderdiklerini belirterek, "Sındırgı İlçe Başkanı Ertuğrul, görevden alındı. Duyumlarımıza göre 5 kişilik geçici yönetim oluşturulacak, bu yönetim 30 gün içinde kongreye gidecek, burada yapılacak seçimle yeni ilçe başkanı ve yönetim kurulu oluşacak" dedi.

Ayrıca, Ertuğrul'un devam eden bazı davalardan azmettirici olarak 5 yıl hapis cezası aldığı ve kararın temyize gönderildiği bildirildi.

- Sındırgı'da şiir günleri
Sındırgı Kaymakamlığı, ilçede '10 usta, 20 şiir' adı altında, Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) çok amaçlı salonunda 20 usta şairin hayatından slayt gösterisi eşliğinde kesitler sundu.
İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, şiirin, iletişimde ve insan ilişkilerindeki çok önemli olduğunu söyledi.

Tasavvuf edebiyatından şiir örnekleri ile sevgiliye şiirle sesleniş konularını anlatan Ateş, Mevlana'dan bir şiiri seslendirdi.
Etkinlikte, Necip Fazıl Kısakürek, Can Yücel, Ümit Yaşar Oğuzcan, Nazım Hikmet Ran, Cahit Sıtkı Tarancı gibi 20 ozanın şiirleri okundu.
- Kadınlara sürü yönetimi eğitimi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüyle ortaklaşa yürütülen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında Susurluk'ta 25 kadına eğitim verildi.

Susurluk Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığınca verilen eğitimlerde 25 kadın, 15 gün 120 saatlik kurs aldı.
Kadınlara, sürü yöneticiliği, merada hayvan bakımı, sürü yönetilirken güvenliğin sağlamak, küçükbaş hayvan kayıt ve ıslahını yapmak, barınak ortamını hazırlamak, küçükbaş hayvanları uysal hale getirmek ve beslemek konularda eğitim verildi.

Kadınlar, kurstan memnun ayrıldıklarını belirterek, öğrendiklerinin üretime çevrilmesi için Gıda Tarım ve hayvancılık İlçe Müdürü ve Ziraat Odası Başkanından 10'ar koyun istediler.

Kaynak: AA