Balıkesir Büyükşehir'den 10 Milyon Tl’lik Yatırım

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ Genel Müdürlüğü, kaliteli ve zamanında hizmet vermek için makine parkını yeni araçlarla güçlendirdi.

Balıkesir Büyükşehir'den 10 Milyon Tl’lik Yatırım

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi araç filosuna 3 greyder, 4 ekskavatör, 2 mini ekskavatör, 3 kazı yükleyici, 2 yükleyici, 3 silindir dâhil edilirken, BASKİ Genel Müdürlüğü’ne ise 20 arazöz alındı. Toplam 10 milyon TL tutarında yatırımla araç filosuna kazandırılan yeni araçların tanıtımı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katılımıyla Makine İkmal Şube Müdürlüğü’nde yapıldı. Makine parkına dâhil edilen yeni araçların tanıtım törenine Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, belediye başkan yardımcıları, daire başkanları, belediye meclis üyeleri ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire İşleri Başkanlığı ve BASKİ Genel Müdürlüğü personeli katıldı.

ÖNCE ALTYAPI SONRA ASFALT
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ Genel Müdürlüğü araç filosuna dâhil edilen araçlarla hizmetin daha kaliteli şekilde verileceğini belirten Başkan Uğur, Fen İşleri Müdürlüğü’nün ekipman ihtiyacının karşılanmasıyla kaliteli ve altyapısı olan yolların yapılacağını söyledi.

Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü, "Balıkesir, büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte sorumluluğumuz da arttı. İlçelerden, 5 bin metrekarelik kırsal alandan artık Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sorumlu. Fen İşleri Müdürlüğümüz çok iyi çalışan bir birimimiz. Fen İşleri Müdürlüğümüz, yol yapmasını öğrendi. Yollarımız artık daha geniş ve altyapısı var. Bizde istiyoruz ki; önce altyapıyı yapalım sonra asfaltı dökelim. Altyapısı olmayan yol kalıcı olmuyor. Genel sekreterimiz, daire başkanlarıyla yaptığımız toplantılar sonucunda; iş makinelerine ihtiyacımız olduğuna karar verdik. Yılda 800 ile 1000 km yol yapacağız”
HER İLÇEYE BİR ARAZÖZ
Makine parkına yeni araç alımlarının devam edeceğini dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, BASKİ Genel Müdürlüğü için alınan arazözlerden her ilçeye birer tane verileceğini kaydetti.

Başkan Uğur, “Bize ihtiyaç olan iş makinelerini makine parkımıza dahil ettik. Bunlar piyasada bulduğumuz hazır araçlar. İnşallah önümüzdeki günlerde yeni araçları filomuza katacağız. ‘Alet işler el öğünür’ diye bir söz vardır. Aletin en kalitesini aldık. Yollarımızı en iyi şekilde yapacağız. BASKİ kuruldu, Orası da ciddi bir şekilde çalışıyor. 20 tane araç aldık. Her ilçemize birer tane vereceğiz. Her araç 5 ton su taşıyor. Bu araçlarda vatandaşımızın hizmetinde olacak. Balıkesir’imize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Uğur’un konuşmasından sonra makine parkına dâhil edilen yeni araçlar için kurban kesildi. Dualarla hizmete başlayan araçları yakından inceleyen Başkan Uğur, yeni araçların Balıkesir’e hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Kaynak: İHA