2014 İma Olimpiyatlarından Konya 3 Birincilikle Döndü

IMA)'na Konya’dan katılan 3 öğrenci kendi kategorilerinde birincilik elde ederek büyük bir başarı elde etti.

2014 İma Olimpiyatlarından Konya 3 Birincilikle Döndü

Aralık 2014 tarihinde Singapur’da düzenlenen Uluslararası Aritmetik Olimpiyatları’na Türkiye’den katılan 6 öğrenci, kendi kategorilerinde ilk beşe girerek kupa kazandı. 24 ülkeden 2 bine yakın öğrencinin yarıştığı IMA Olimpiyatları’na Konya'dan katılan 3 öğrenci, kategorilerinde birincilik elde ederek büyük bir başarıya imza attı. 10 yaş kategorisinde Meram Yunus Emre İlkokulu’ndan Saliha Nur Kaya, 8 yaş kategorisinde Özel Abdullah Aymaz İlkokulu’ndan Mahmut Emre Bircan ve 7 yaş kategorisinde Selçuklu Ahmet Acar İlkokulu’ndan Dilem Bakım birincilik elde ederek, Türkiye’yi ve Konya’yı başarıyla temsil etti.

Öte yandan, Sakarya’dan Sare Zulal Duman, İstanbul Beykoz’dan Can Hakgüden ve Derin Talat Aksan’da Türkiye’yi olimpiyatlarda başarıyla temsil etti. Türkiye bu heyecanı daha önce de 2012 IMA Olimpiyatları’nda üç kupa alarak yaşamıştı.

Meram Yunus Emre İlkokulu öğretmenlerinden Dilşat Kaya, International Mental Akademi’den 2 yıldır eğitim alan öğrencilerin hızlı matematik işlemi yapmanın ötesinde hızlı okuma ve anlama, dikkat, konsantrasyon, algı, anlama ve yorumlama becerilerinin üst noktaya taşındığını söyledi.

Öğrencilerin okullarında girmiş oldukları yazılı, sözlü ve testli sınavlarda elde ettikleri üstün başarılarla bunun somut bir şekilde ortaya çıktığını ifade eden Kaya, amaçlarının bu eğitimi alan öğrencilerin TEOK, YGS, LYS gibi değerlendirme sınavlarında hatayı an aza indirecek dikkat düzeyini geliştirmek ve kısıtlı zamanlarını en verimli şekilde kullanmalarını sağlamak olduğunu kaydetti

Kaynak: İHA