Ruhani'den Papa ve Dünya Liderlerine Yılbaşı Mesajı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Hz. İsa'nın doğum yıl dönümü münasebetiyle Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un şahsında Katolik alemi ve Hristiyan dünya liderlerinin yeni yılını kutladı.

İran Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamasında Ruhani, Papa Franciscus'a gönderdiği mesajında, dünyada barışın, güvenliğin ve refahın yaygınlaşması için empati ve işbirliğinin gerektiğini belirtti.

Dünyadaki ahlaki, sosyal, kültürel ve ekonomik sorunların yanı sıra, "bazılarının ayrılık çıkartmak veya şiddet kullanma yoluyla insan onurunu zedelemeye çalıştığını" vurgulayan Ruhani, şunları ifade etti:
"Buna engel olma yolunda bir çaba örneği olarak İran, Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna 'şiddet ve aşırılığa karşı dünya' tasarısını önermiş, bu tasarı kurul tarafından oy birliğiyle kabul edilmiştir. Yine bu yolda İran, üzerine düşeni yerine getirmeye hazırdır. Biz, insanlık aleminin refah ve mutluluğa ermesi için tek çarenin, İbrahimi dinlerde yer alan ortak öğretilerden istifade ederek, insanlık fıtratına uygun değerler doğrultusunda birlikte adım atmakta olduğuna inanıyoruz."
Ruhani, dünya liderlerine gönderdiği mesajında da "İsa Mesih'in doğum yıl dönümünü" ve 2015 yılını tebrik ederek hükümetleri, halkları için bereket, mutluluk ve sağlık dolu yeni yıl temennisinde bulundu.
Kaynak: AA