Milas Terminalde İsıtma Sıkıntısı Yaşanıyor

Isıtma sistemi bulunmayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas Otobüs Terminali’ni kullanan yolcular, son günlerde hava sıcaklığının düşmesiyle zor anlar yaşamaya başladı.

Milas Terminalde İsıtma Sıkıntısı Yaşanıyor
Terminalde her sene yaşanan bilindik kış manzaraları, yetkililerin eleştirilmesine neden oldu.
Isıtma sistemi bulunmayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas Otobüs Terminal’ini kullanan yolcular, hava sıcaklığının düşmesiyle mağdur olmaya başladı.

Terminaldeki açık kapılardan giren soğuk havadan korunmak için genellikle yazıhaneleri kullanan yolcular, terminaldeki ısıtma probleminin yıllardır çözülememesini eleştirdi.

Terminali’nin kapılarının açılır-kapanır otomatik kapı olmamasını ve yolcular için hiç bir ısıtma sisteminin bulunmamasını eleştiren yolcular, “Bu terminalde kış başkadır!” diyerek yaşadıkları sorunu dile getirdi.

Terminalde bulunan 6 giriş çıkış kapısından en az 3’nün yolcu giriş çıkışı için açık bırakılması, dışarıdaki soğuk havanın terminal içine girmesine neden oluyor. Soğuk havanın açık kapılardan direk içeri girdiğine dikkat çeken yazıhanelerde çalışanlar da aynı sorunlardan şikayet ederek; “Soğuk hava bizleri ve otobüs bekleyen yolcuları çok olumsuz etkiliyor. Yazıhanelerdeki ısıtıcılarla ısınmaya çalışıyoruz. Yolcular sık sık yazıhaneye ısınmak için girmek zorunda kalıyor. Bu durum bizlerin rahat çalışmasını önlese de zaten mağdur olan yolcuların mağduriyetlerinin artmaması için onlara yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

“BEKLEME SALONU DİE BİR ŞEY YOK!”
Terminali kullanan yolcular, seyyar oturaklarla bekleme salonu izlenimi verilmeye çalışıldığını belirterek, terminalin kullanışlı bir beklememe salonuna sahip olmadığına vurgu yaparak; “Üçlü oturakları koridorlara koymuşlar. Bu seyyar oturaklar da kapıları açık bırakmak amacıyla kullanılıyor. Yani yolcuların bekleyeceği bir salondan söz edilemez! Bu görüntüler terminale hiç yakışmıyor. Terminalde bir düzen sağlanmalı ve bu ısıtma sorunu çözülmeli!” dedi.

Kaynak: İHA