Laboratuvar Sonuçları Sms İle Bildirilecek

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde laboratuvar ve röntgen sonuçlarını alma sırasındaki yoğunluğu azaltmak için hastaların cep telefonlarına "sonucunuz çıktı, hekiminize başvurabilirsiniz" mesajı gönderilecek.

İzmir Kuzey kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlatılan uygulamada, hastalar laboratuvar ve röntgen sonuçlarının çıktığını cep telefonlarına gelen mesajla öğrenecek. Mesajı alan hastalar, sonuç alma sırasına girmeden tetkikleri isteyen doktoruna başvuracak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, İzmir'in en büyük hastanelerinden biri olduklarını, günde ortalama 5 bin 600 civarında poliklinik başvurusu aldıklarını, bunların büyük bölümünden laboratuvar tetkiki ve röntgen istendiğini belirtti.

Sonuç alma bölümlerinde yaşanan yoğunluğu azaltmak için yeni bir düzenleme yaptıklarını ifade eden Köylüoğlu, "Kan alma ünitesinde uzayan kuyrukları ortadan kaldırmak için de yeni düzenlemeler yaptık. Bu ünitedeki desk (yardım masası) sayısı ve hemşire sayısını arttırdık. Hastalar kan alma ünitesinde barkot alıp beklemeye başlıyorlardı ve uzun kuyruklar oluşuyordu. Şimdi sıra numarası alarak koltuklarda oturuyorlar ve sırası gelen kan veriyor. Sonuçları çıkan hastalara ise mesajla haber veriliyor. Hastalar kağıt üzerinde sonuç almadan direk doktorlarına başvurabiliyor. Böylece kan alma ve sonuç alma sırasındaki kuyrukları ortadan kaldırarak hastaların yaşadığı mağduriyetleri giderdik" dedi.

Kaynak: AA