İstanbul'da 'Geleneksel Karabük Günleri'

Feshane'de yarın başlayacak ve 28 Aralık'a kadar devam edecek "Geleneksel Karabük Günleri" öncesi Eminönü'nde tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.

Eminönü Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, tamamı Karabük Üniversitesi kız öğrencilerinden oluşan "Ana Mehter Korosu"nu dinledi. Mehter takımının seslendirdiği marşlar vatandaşları coşturdu.
Mehter takımının konserinin ardından Karabük'ün yerel kıyafetlerini giyen kadınlar tarafından dağıtılan lokum paketlerinin içinde çeyrek altın olduğunu öğrenen kalabalık, izdihama neden oldu. Vatandaşlar ezilme tehlikesi yaşadı. Görevliler vatandaşları sık sık uyardı.
Toplam 2 ton lokumun dağıtıldığı etkinlikte 100 çeyrek altın, talihlilerini güldürdü. Lokumların arasında çeyrek altını gören vatandaşlar büyük sevinç yaşadı.
Şanslı vatandaşlardan Fatma Bozkurt, hava güzel olduğu için 5 yaşındaki kızı Ravzanur ile gezmeye çıktığını belirterek, "Burada bir tanıtım etkinliği olduğunu duyduk. Biz de lokumlardan aldık. Kızımın şansına çeyrek altın çıktı. Çok mutlu olduk" dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal da İstanbulluları yarın Feshane'de başlayacak Karabük Tanıtım Günleri'ne katılmaya davet etti.
Uysal, tanıtım günlerine sadece İstanbul'da yaşayan Karabüklüleri değil, tüm İstanbulluları davet ettiklerini vurgulayarak, "Dünyanın tek bayan mehteran takımı, İstanbulluları Safranbolu'ya davet emek için konser veriyor. İstanbulluların ilgisi çok güzel. Yarın ve diğer günler de tüm vatandaşlarımızı Feshane'ye bekliyoruz" diye konuştu.

Oyuncu Nihat Alptuğ Altınkaya da tanıtıma destek vermek için etkinliğe katıldı.

Kaynak: AA