Emekli İmam 7 Yıldır Arabada Yaşıyor

Turgutlu ilçesinde emekli imam Nurullah Gedizli (64), ev ve kahvehanede oturmaktan sıkıldığı için 7 yıldır karavana çevirdiği minibüsünde yaşıyor.

Selvilitepe Mahallesinde ikamet eden evli ve 3 çocuk sahibi Gedizli, 1997 yılında emekli olduktan sonra, kendine ait minibüsünü tek kişilik bir karavan haline getirdiğini ve burada yaşamaya başladığını belirtti.

Minibüsün elektrik ihtiyacını aracın ön camı ile üstüne yerleştirdiği güneş panellerinden karşıladığını ifade eden Nurullah Gedizli, minibüsün içerisinde bulunan buzdolabı, televizyon, bilgisayar ve diğer elektronik aletlerini çalıştırmakta sorun yaşamadığını kaydetti.

Bazı akşamları evinde kaldığını anlatan Gedizli, "Emekli olduktan sonra spor yapmak, kendime daha çok zaman ayırmak için hep böyle bir minibüsü hayal ediyordum. Hayallerimi gerçekleştirdim. Kış mevsiminde Turgutlu'da Irlamaz Çayı yanında kalıyorum. Yazın ise İzmir'in Aliağa ilçesinde deniz kenarında konaklıyorum. Sabah kalkıp sporumu yapıp, bisikletim ile geziye çıkıyorum. Kitap okuyorum, internete girip, haberleri izleyip vakit geçiriyorum. Bazen çocuklarım ve arkadaşlarım yanıma geliyor, onları bile ağırlayabiliyorum" dedi.

Minibüsünde daha sağlıklı yaşadığını söyleyen Gedizli, "Bu minibüste yaşadığım günden beri hastalanmıyorum. Sadece diyabet rahatsızlığım olduğu için ilaç yazdırmaya gidiyorum. Bu minibüsümde daha sağlıklı ve hayata daha bağlı olarak yaşıyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA