Ayvalıtaş Davası 25 Mart’a Ertelendi

Ümraniye'de Gezi Parkı eylemlerine destek için yapılan yürüyüş esnasında bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili davanın 5’inci duruşması görüldü.


Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Mehmet Görkem Demirbaş hazır bulunurken, bir diğer tutuksuz sanık Cengiz Aktaş ise duruşmaya katılmadı. Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş hazır bulundu. Duruşma öncesi bir grup ellerinde bayraklar ve Ayvalıyaş’ın fotoğraflarıyla adliyenin önünde toplandı.

Duruşma sonrası adliye önünde bir açıklama yapan baba Ali Ayvalıtaş, “Bir Mehmet kaybettim binlerce Mehmet kazandım. Türkiye’de adaleti kaybettik. Adalet yok, savcı yok, hakim yok. Oyun oynayan çocuklar bile şu anki adaletten daha iyi adalet sağlar. Bu memleketi onlardan kurtarmamız lazım. Ben tüm Türkiye’de şunu istiyorum; biz Gezi olaylarında birleşmeye çağırdılar. Biz birleşmediğimiz sürece böyle faşist ve anarşistler daha çok çıkacaktır” dedi.

Basın açıklaması yapan grup daha sonra adliyeden olaysız bir şekilde ayrıldı. Mehmet Ayvalıtaş’ın duruşması ise 25 Mart’a ertelendi.
Kaynak: İHA