Sağduyulu Almanlar İslam Karşıtlığını Protesto Etti

Yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı yaparak haftalardır eylem düzenleyen Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGİDA) oluşumuna karşı binlerce Alman sokağa inerek PEGİDA aleyhine gösteriler düzenledi.

Sağduyulu Almanlar İslam Karşıtlığını Protesto Etti

Almanya’nın Dersten kentinde kendilerini yabancı ve İslam karşıtları olarak isimlendiren Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGİDA) oluşumuna karşı sokağa inen Almanlar Münih, Kassel, Bonn ve Dresden’de gösteriler düzenledi.

Sanatçılar, yardım kuruluşları ve kilise temsilcilerinin çağrısı üzerine Münih’te Opera meydanında bir araya gelen 12 bin kişi PEGİDA oluşumunu protesto etti. Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, “Bu gösteri Münih'in çok kültürlü yüzünü gösteriyor. Burada binlerce insan birlikte ırkçılık ve dışlamaya karşı bir araya gelerek tepkilerini ortaya koydular“ açıklamasında bulundu.

PEGİDA’nın çıkış kenti olan Dresden’de bir taraftan PEGİDA taraftarları 17 bin 500 kişi ile eylem yaparken, ayni anda Dresden’de 4 bin 500 kişi PEGİDA’ya karşı eylem yaptı. Almanya Protestan Kilisesi ise (EKD) PEGİDA’nın Hristiyanlığı temsil etmediğini açıklayarak, oluşumun batı kültürüne Hıristiyan değerlerine karşı yabancı düşmanı, ırkçı söylemleri İslam karşıtlığıyla ortaya çıkarak Hristiyanlığı kullandığı belirtildi. Eski Başbakanlardan Gerhard Schröder de PEGİDA’ya tepki göstererek, PEGİDA’ya demokratik eylemlerle karşılık verilmesini savundu.
Kaynak: İHA