Kubilay'ın Şehit Edilişinin 84'üncü Yılı

Menemen'de, 84 yıl önce şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, törenle anıldı.

Menemen Garı'ndan Kubilay Şehitliği ve Anıtı'nın bulunduğu Yıldıztepe mevkisi arasında düzenlenen "Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü"nün ardından gerçekleştirilen törene, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Belediye Başkanı Tahir Şahin, Garnizon Komutanı Albay Ertuğrul Sağlam katıldı.

Kubilay Anıtı'na Menemen Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediyesi ile şehit Asteğmen Kubilay'ın yakınları tarafından çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı.
Törende, 57. Topçu Tugay Komutan Yardımcılığından yüzbaşı Murat Payas Mustafa Kemal Atatürk'ün saldırı sonrası Ordu'ya gönderdiği başsağlığı mesajını okuyarak, şöyle konuştu:
''Zaferle sonuçlanan Milli Mücadele'den yorgun, yoksul ancak gururla çıkmış Türk ulusu, bir yandan uygarlık yolunda büyük adımlar atarken, öte yandan Atatürk devrimlerinden rahatsızlık duyan ve Cumhuriyet'in temel niteliklerini içine sindiremeyen çeşitli grup ve düşüncelerle de mücadele etmiştir. Şehit Kubilay ve arkadaşları rahat uyusun. Onların bize emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini koruyan milyonlarca Cumhuriyet gençliği, görev başındadır. Koruduğumuz bu mukaddes emanete yönelen ve yönelebilecek bütün saldırılar, bu ülkenin aydınlık insanları ve gençlerinin iman, inanç ve azim dolu göğsüne çarpacak ve yok olacaktır."
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Garnizon Komutanı Albay Ertuğrul Sağlam tarafından anıt özel defteri imzalandı.
Kaynak: AA