Kartepe Ekoköy’de Organik Tarım Eğitimi Veriliyor

Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler’de yürütülen “Bir Başka Yaşam Mümkün” adlı proje dahilinde Ekoköy’de organik tarımın desteklenmesi için yapılan çalışmalar kapsamında eğitim faaliyetleri de büyük ilgi görüyor.

Kartepe Ekoköy’de Organik Tarım Eğitimi Veriliyor

Kartepe Belediyesi tarafından, Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu paydaşlığında Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler’de yürütülen “Bir Başka Yaşam Mümkün” adlı projesine her geçen gün ilgi artıyor. Ekoköy’de gerçekleştirilen proje faaliyetleri kapsamında köylerin turizme kazandırılmasını destekleyici unsur olarak organik tarım eğitimleri de gerçekleştirildi.

Organik tarımın geliştirilmesi ve teşvik edilmesine katkı veren eğitim faaliyetlerinde katılımcı listesi tamamen gönüllülük esasına göre belirlenirken, geleneksel (konvansiyonel) tarımsal üretim ile organik tarımsal üretim arasındaki farkı merak eden katılımcılarda yer aldı. Eğitim sonucunda, kursiyerlerin büyük çoğunluğunun Organik Tarım yapma girişimleri olduğu görüldü.

Eğitim alan kursiyerlerin yakın çevresinin konuya duydukları ilgiden ötürü eğitmen ile iletişime geçerek Organik Tarım ile ilgili sorular sorması, projenin yürütüldüğü Ekolojik Sağlıklı Yaşam Köyü Ketencilere komşu olan köylerde yaşayan halkın Organik Tarımsal üretime geçme niyeti ile eğitim süreci ve sonrası temaslarda bulunması projenin artan etkisini daha iyi gözler önüne seriyor. İstanbul ve çevre illerden daha çok ziyaretçinin bölgeye gelmesi de projenin bir başka önemli çıktısıdır.

Projeye olan ilgini artmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Üzülmez, “Ekoköy’de başarı ile yürütülen bu projenin diğer bölgelerde de örnek gösterilmesi bizleri mutlu etmiştir. İlçenin tarımsal ve turistik özelliklerinin değerlendirilmesi ile yerli turist sayısının artırılmasına, turist profilinin çeşitlenmesine ve sürdürülebilir turizm hamlesinin başlatılmasına katkı sağlayacak çalışmalarımız çeşitlenerek artırılacaktır” dedi.

Kaynak: İHA