İsparta'ya Günübirlik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi

Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Aslandoğmuş Köyü'ne yapılacak biyolojik gölet, havuz ve doktor balıklar konseptini içeren günübirlik tedavi ve rehabilitasyon merkezi projesinin tasarlandığı bildirildi.

Şarkikaraağaç Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bünyesinde 2 adet biyolojik yüzme gölet havuzu bulunan tesiste, cilt ve deri hastalıkları rehabilitasyonunun yöredeki doğal kaynağın içine yapılmasının öngörüldüğü belirtildi.
Mesire yeri, park, bahçe, kameriye, dinlenme yerleri ve kafeteryanın da konulması planlanan tesisteki "doktor balıklar", havuzlar sayesinde yaz kış 24 derece sıcaklıkta korunacak. Havuzlardan engellilerin yararlanabilmesi için engelli asansörü konulmasının da planlandığı belirtildi.
"Doktor balıklar"ın yaşayacağı havuzların biyolojik bir gölet olarak tasarlandığı tesiste kimyasal madde kullanılmadan tamamen doğal yöntemlerle ekolojik döngü sağlanacağı kaydedildi. Biyolojik göletlere dikilecek su bitkileri ile suyun oksijenlenmesi ve dezenfekte edilmesinin sağlanacağı bildirildi.

Kaynak: AA