Çukurova Üniversitesindeki Usulsüzlük Soruşturması

LJukurova ǜniversitesi'nde (LJǜ) ihalelere fesat karışŸtırıldığŸı iddiasıyla yürütülen soruşŸturma kapsamında aralarında eski rektör Prof. Dr. Alper AkınoğŸlu'nun da bulunduğŸu tutuksuz 48 şŸüpheli hakkında dava açıldı.

Adana 6. AğŸır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya ilişŸkin bilirkişŸi raporlarına dayanılarak hazırlanan iddianamede, rektör AkınoğŸlu için 82, kendisinden şŸikayetçi olup rüşŸvet iddialarında bulunan müteahhit Cumali Kurtar için 47 ve bazı öğŸretim üyeleri ile memurlar için de 7 yıla kadar hapis cezası istendi.
Açılan davada, 2005-2012 yıllarını kapsayan soruşŸturmada 48 sanık hakkında, ''ǜniversite ihaleleri ve hak edişŸlerin ödenmesinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığŸı, zimmet suçu işŸlendiğŸi, rüşŸvet, 6136 sayılı yasaya muhalefet" suçlamaları yer alıyor.
Eski rektör AkınoğŸlu'nun rüşŸvet almak ve ihalelere fesat karışŸtırmakla suçlandığŸı 74 sayfalık iddianamede, yaptığŸı usulsüzlüklerin ortaya çıkmasını önlemek amacıyla sinyal kesici cihaz, ses kayıt ve kamera arama cihazı kullandığŸı öne sürüldü.
 
Kaynak: AA