Bakan Elvan'dan 3. köprü açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'dan 3. köprü açıklaması geldi. Bakan'ın verdiği bilgiye göre köprünün ayaklarının tamamlanmasına 10 metre kaldı.

Bakan Elvan'dan 3. köprü açıklaması
Bakan Elvan'dan 3. köprü açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'dan, İstanbul'a yapılan 3. köprüde gelinen noktayla ilgili açıklama geldi.

Elvan, köprünün kulelerinin 312 metreye ulaştığını, tamamlanması için 10 metrelik kısmın kaldığını söyledi.

Elvan, 'Bu hafta içerisinde, muhtemelen perşembe günü üçüncü köprümüzün ilk tabliyesini atacağız... Hedefimiz 29 Ekim 2015 itibarıyla üçüncü köprümüzün açılışını gerçekleştirmek' şeklinde konuştu.

TİB'E YENİ BİNA
Anadolu Ajansı'nın 'editör masası'na konuk olan Elvan'ın önemli açıklamalarından biri de,TİB'le ilgiliydi.

Hükümetin, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'yla (TİB) ilgili adım atmaya hazırlandığını söyleyen Elvan, kurumu farklı bir binaya taşıyacaklarını da söyledi.

Elvan, TİB'le ilgili şöyle konuştu:

'Başkanlık çok iyi niyetlerle kurulmasına rağmen zaman içerisinde maalesef belki oradaki çalışan personelin de kendi yetkilerini aşarak bir takım uygulamalara girmeleri, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nı zayıflattı ve yıprattı.

Hükümet olarak TİB'in mutlaka yeniden yapılandırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımızı tamamladık. Bu çalışmalarımızı inşallah kısa süre içerisinde Bakanlar Kurulunda konuşur, tartışırız. TİB'in yeniden yapılandırılmasına yönelik adım atmış oluruz.

Elvan'ın diğer açıklamaları:

'Gelecek sene 8,5 milyar lira demiryolu yatırımı yapılacak. 2016'tan itibaren de yılda ortalama 12 milyar lira demiryolu yatırımı yapmayı planlalıyoruz.

Ermenek'teki maden kazası sonrası madenlerin bir kısmı kapandı. İşsiz olan kardeşlerimiz var. Madende çalışıp da işsiz kalan kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimize bir yasayla ödeme yapacağız ancak bu yasal sürecin tamamlanmasına kadar geçen sıkıntılarının giderilmesine yönelik maddi yardımda bulunuyoruz.

2015 yılı sonunda Bakü-Tiflis-Kars tren yolu hattımızı açmak istiyoruz.

Ankara-İzmir YHT hattında, 2015 yılında, Turgutlu'ya kadar olan kesimin ihalesine çıkacağız.

Çukurova Havaalanı'nı çok önemsiyoruz. Bu işi alan firmanın finansal sıkıntıları var ve bazı yabancı firmalarla görüşme içerisinde. DHMİ'ye ortak alımı teklifinde bulundular, DHMİ de bunu değerlendiriyor, bu çerçevede bir karar vereceğiz.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın altyapı çalışmaları tamamlandı, üstyapı çalışmaları devam ediyor. Mart 2015 itibarıyla hizmete sunmak istiyoruz.

Arkadaşlarıma talimat verdim. Çanakkale Köprüsü üzerinden bir demiryolu hattı geçirmeyi planlıyoruz...'
Kaynak: AA