Chp Mersin Milletvekili Sağlar Edremit’te

Eski Kültür Bakanı ve CHP İçel Milletvekili Fikri Sağlar, Şişli Belediyesi’nde yaşananlara ilişkin, “Gördüğüm kadarıyla bir tarafın bu işin siyasi değil, hukuki olduğunu ortaya koyuyor.

Chp Mersin Milletvekili Sağlar Edremit’te
Dolayısıyla o boyuta girdiği zaman bizim söyleyecek hiçbir şeyimiz kalmaz. Sorunun çözümü için şeffaflık gerekiyor” dedi.

Bir panele katılmak için Balıkesir’in Edremit ilçesine gelen CHP İçel Milletvekili Fikri Sağlar, CHP Edremit İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Sağlar’ı parti binasında Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve partililer karşıladı. Edremit ve Balıkesir'in kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden Sağlar, "İlçe başkanımız çıtayı çok yükseltti. Haklı bir övünç ile yüzde 64’lere varan bir oranda Edremit Belediyesi 68 yıl sonra kazanıldı. Bunda sayın başkanımızın, ilçe yönetimimizin ve partililerin büyük katkısı var" diye konuştu.

Yaşanan sürecin toplum tarafından iyi anlaşılmadığını söyleyen Fikri Sağlar, inancın siyasete alet edildiğini savundu. Şişli Belediyesi’nde yaşananlara da değinen Sağlar, "Çok hoş bir olay değil tabi ki. Ama olayın gerçeği tam anlaşıldıktan sonra daha iyi yorum yapacağız. Gördüğüm kadarıyla bir tarafın bu işin siyasi değil, hukuki olduğunu ortaya koyuyor. Dolayısıyla o boyuta girdiği zaman bizim söyleyecek hiçbir şeyimiz kalmaz. Sorunun çözümü için şeffaflık gerekiyor. Şeffaflaşmak isteyen, temiz toplum, temiz siyaset üzerine oturuyor. Bunu isteyen bir siyasi parti, kendi de şeffaf olmalıdır. O nedenle çok kısa bir zaman içerisinde çözülecektir diye düşünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA