Küçük Oğulcan'ın 'Bebek Arabası'Yla Okul Yolculuğu

Tokat'ın Turhal ilçesinde doğuştan serebral palsi (beyin felci) nedeniyle yürüyemeyen 8 yaşındaki Oğulcan Kanlıçay, anne-babası tarafından okula "bebek arabası"yla getirilip götürülüyor.

Cengiz Topel İlkokulu 2. sınıf öğrencisi oğlu Oğulcan'ı evlerine 600 metre uzaklıktaki okula her gün "bebek arabası"yla getirip götüren Leman (58) ve Orhan Kanlıçay (60) çifti, Oğulcan için tekerlekli sandalye talep ediyor.
Oğlunun ihtiyaçlarını rahatlıkla gidermesi için gün boyu okulda kalan anne Leman Kanlıçay, Oğulcan'ın eğitimini sürdürmesi için çaba sarf ediyor.
Anne Kanlıçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun doğum sırasında oksijensiz kaldığını, ardından yürüyemediğini söyledi.

Doğumun Turhal'daki hastanede gerçekleştiğini belirten Kanlıçay, "Doğumdan önce doktorla konuşmuştum. Hastanede yeterli donanımın olduğunu anlattı. Doğumun ardından oğlum, hemen ambulansla Tokat'a sevk edildi. Oradan da Sivas Cumhuriyet Üniversitesine sevk edildi. Orada doktor, oğlum için 'yaşam şansı var' dedi.

Çok şükür zekası yerinde yaşıyor. Sezaryenle doğum sırasında oğlum oksijensiz kalmış. Oksijensiz kaldığı için serebral palsi (SP) teşhisi kondu. Beynine yeterli oksijen gitmemiş. Yürüyemiyor ama zekası yerinde. Oğlum çok iyi fizik tedavisi alsa yürüyecek bile çünkü tuttuğumuzda adım atıyor" diye konuştu.

Kanlıçay, Oğulcan gibi hastaların her gün fizik tedavi alması gerektiğini dile getirerek, "Ben özel aldırayım diyorum, fizyoterapistler 45 dakikasına 70 lira istiyor. O yüzdende de aldıramıyorum" dedi.

Oğulcan'ın tek çocukları olduğunu belirten Kanlıçay, "Oğlumu 2 senedir her gün bebek arabasıyla okula getirip götürüyorum. Tekerlekli sandalyesi yok. Olsa çok iyi olur. Alma imkanımız yok. İki emekliyiz ama evimiz bile kira. Oğlumuza çok paraca harcadık. Oğlumu bebek arabasıyla getirip götürmek zor oluyor ama zorlukları yeneceğiz. İnsanlar çocukları için bence fedakarlık yapmalı" şeklinde konuştu.

Anne Leman Kanlıçay, tekerlekli sandalye için herhangi bir kamu kurumuna müracaat etmediklerini belirtti.

Oğlunun sınıfta, yaptırdıkları özel sandalyede oturduğunu belirten Kanlıçay, "Eşim okulun sandalyesini demirciye götürdü. Sandalyeye tekerlek taktırdı" ifadesini kullandı.
Oğulcan Kanlıçay ise "Annemle okula geliyoruz. Annem okulda kalıyor. Teneffüslerde yanıma geliyor. Arkadaşlarımı seviyorum" dedi.

Oğulcan, doktor olmak istediğini söyledi.

Kaynak: AA