Eğitim-iş Üyelerinin Eylemine Polis Müdahalesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Tandoğan Meydanı'nda "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı" yürüyüşü düzenleyen Eğitim-İş üyesi öğretmenlere polisin müdahalede bulunmasına tepki göstererek, öğretmenin şiddet gördüğü bir toplumda çocukların sağlıklı yetiştirilemeyeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Tunceli Eğitim Gönüllüleri ve Eğitimi Destekleme Derneği (TEGED) ile İzmir Tunceliler Platformu'nun, maddi imkandan yoksun öğrencilere burs sağlama amacıyla İzmir Arena'da düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, hayatı boyunca eğitime yapılan yatırımın dünyadaki en verimli yatırım olduğuna inandığını ifade etti.

Eğitimin, insanlığın çok öteden beri önem verdiği bir olgu olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, bu görevi üstlenen öğretmenlerin de aynı öneme sahip olduğunu dile getirdi.
Kılıçdaroğlu, Ankara Tandoğan Meydanı'nda "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı" yürüyüşü düzenleyen Eğitim-İş üyesi öğretmenlere polisin müdahalede bulunmasına tepki göstererek, şunları kaydetti:
"İlim Çin'de de olsa git öğren' diyen bir inançtan, felsefeden geliyoruz. 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' denilen bir felsefeden, kültürden, inançtan geliyoruz ama bugün Ankara'da öğretmenlerimiz dövüldü, biber gazı atıldı, TOMA'larla tazyikli sularla rahatsız edildiler. Bunu 21. yüzyılın Türkiye'sinde yaşayan bir siyasal partinin genel başkanı olarak içime sindiremiyorum. Kimse öğretmenlerimizin kılına dahi dokunmamalı, onları başımızın üzerinde taşımalıyız. Öğretmenin şiddet gördüğü bir toplumda çocuklarımızı sağlıklı yetiştiremeyiz."
Kılıçdaroğlu, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitim öğretim hayatında zorluk yaşayan öğrencilere burs sağlanması amacıyla düzenlenen gecenin amacına ulaşmasını diledi.
Kemal Klıçdaroğlu'na konuşmasının sonunda TEGED Başkanı Hasan Güyüldar ve derneğin sağladığı bursla üniversite öğrenimi gören 10 öğrenci tarafından çiçek verildi.

TBMM Başkan Vekili ve CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu'nun da katıldığı etkinlikte İzmir Müzisyenler Derneği Melodika Kadın Müzik Kolektifi konser verdi.
Kaynak: AA