CHP'de büyük hesaplaşma kurultayda olacak

CHP'deki Şişli krizi yeni bir iddiaya daha gündeme getirdi.

CHP'de büyük hesaplaşma kurultayda olacak
CHP'de büyük hesaplaşma kurultayda olacak
Şişli Belediyesi'nde yaşanan yönetim kriziyle ilgili dün iki gelişme oldu. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü başkan yardımcıları ve müdürlüklere bir yazı yazarak müdürlükleri kendine bağladı. Kısa bir süre sonra Şişli Koordinatör Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül de Esentepe'deki belediye binası önünde görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. Babası Mustafa Sarıgül'ün destek verdiği Emir Sarıgül Meclis üyesi olarak görevine devam edeceğini ifade etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun huzurunda İnönü'yle kendisinin katıldığı görüşmeyi anımsatan Sarıgül, 'Her fırsatta belediyeyi yönetemediğinden şikâyet eden İnönü'ye istediği fırsatı vermek üzere Şişli Belediyesi Başkanvekilliği ve Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte Şişli'mize hizmet etmeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum' dedi. Sarıgül'e yakın Başkan Yardımcısı Ali Ekinci de görevlerinden istifa etti.

Başkan Hayri İnönü ise Sarıgül'ün istifasını 'Kendi takdiri. Meclis üyelerimizle birlikte işimize bakacağız. Meclis'te sadece 29 CHP üyesi yok. AK Partililer de var. Meclis üyeleri kişilik sahibi insanlardır. Birisinin kontrolünü kabul etmeyeceklerdir. Grup kararı alınır öyle kararlar çıkar. Ben şahsen sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum' sözleriyle değerlendirdi.
Şişli'de İnönü'nün yaklaşık iki ay önce Emir Sarıgül'e bağlı müdürleri görevden almasıyla başlayan gerilimi; İnönü ve eşinin tehdit edildikleri yönündeki son açıklamaları artırmıştı.

BÜYÜK HESAPLAŞMA

Sabah'ın haberine göre; kulislerde,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Hayri İnönü ve Emir Sarıgül'le yaptığı görüşmede, İnönü'nün, belediye başkanlığı görevini sürdürmek için 'kendisini çalıştırmadığını' savunduğu 6 ismin istifasını istediği, Kılıçdaroğlu'nun tavrını İnönü'den yana koyduğu belirtildi. Asıl hesaplaşmanın ise Kılıçdaroğlu ile Mustafa Sarıgül arasında yaşandığı değerlendirmeleri yapılıyor. Kılıçdaroğlu'nun, 2015'teki genel seçim sürecinde milletvekili adayı, sonrasında ise kurultayda genel başkan adayı olarak karşısına çıkması beklenen Sarıgül'ün şimdiden önünü kesmeyi hedeflediği kaydediliyor.