Rus ve Ukraynalı Gelinlerin Çiğ Köfteyle İmtihanı

Antalya’da bir alışveriş merkezinde Rus ve Ukraynalı gelinler arasında düzenlenen çift köfte yoğurma etkinliği renkli görüntüler oluşturdu.

Rus ve Ukraynalı Gelinlerin Çiğ Köfteyle İmtihanı

5. Deepo Rus-Ukrayna ve Türk Kültür Günleri Dostluk Şenliği kapsamında çift köfte yoğurma etkinliği düzenlendi.

AVM içine kurulan kıl çadıra gelen Rus ve Ukraynalı gelinler, yöresel kıyafetler olan şalvarı giyip, başörtüsü taktı. Ellerine eldiven takan gelinler, bulgur, isot, salça, soğan, maydonoz ve çeşitli baharatların yoğrulup karıştırılması ile oluşan en iyi çiğ köfteyi yoğurmak için ter döktü. Rus ve Ukraynalı gelinlere birer Türk ustalarda eşlik etti. Ustalara taş çıkartan gelinler, yarım saat içinde tepsilerdeki çiğ köfteyi yoğurdular. Ukraynalı gelinler, en kısa sürede çiğ köfteyi yoğurmayı başarsa da yarışmayı dostluk kazandı. Birbirleri ile kıyasıya yarışan Rus ve Ukraynalı gelinler, yoğurdukları çiğ köfteyi yenilecek şekilde sıktılar. Gelinler tarafından hijyen kurallarına uyularak içine et konulmayan çiğ köfteler yine gelinler tarafından Türk ve yabancı misafirlere ikram etti. Yoğrulan çiğ köfteler kısa sürede bitti.

Etkinliğin ardından Rus ve Ukraynalı gelinler hep birlikte poz verdi.

8 yıldır Antalya’da yaşayan Diana Baş, çok eğlenceli dakikalar geçirdikleri ifa ederek, “Türk mutfağını çok beğeniyorum. Evde Türk yemekleri yapıyorum. Bu mutfağa alıştım. Artık bana yabancı gelmiyor. Çok lezzetli” diye konuştu.

16 yıldır Türkiye’de yaşayan Dilara Bilmez, Rusya ve Ukrayna arasında yaşlanan gerginliğin çözümü konusunda şunları söyledi: “Bizim yapabileceğimiz bir şey varsa biz hep birlikte yapmaya hazırız. Çocuklarımız hep bir arada büyüdü. Biz neden siyasi kriz çıkaralım. Barış bizimle gelsin daha iyi olur”.

Çiğ köfte yapmanın güzel olduğunu belirten Bilmez, “Ama Türkiye’de çiğ köfteyi erkekler yapıyor. Yorucu ve zor bir şey. Ben daha çok mercimek köftesi yapıyorum” diye konuştu.

Deepo Outlet Center Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Emel Çakmak, 5 gün süren dostluk şenliğinin bu yıl beşincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıkları söyledi.

Antalya’da yerleşik yaşayan ve misafir olarak bulunan Rus ve Ukraynalıların şenliğe büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Çakmak, “ Şenlik kapsamında, çocuk şenliği, dernek etkinlikleri, tiyatro gösterileri, çiğ köfte yoğurma etkinliği ve çeşitli aktiviteler düzenledik. Buraya gelen aileler 5 gün boyunca farklı kütlüleri tanıma imkanına sahip oldu. Katılımın yoğun olması bizleri sevindirdi. Etkinliğimizin geleneksel hale dönüşmesi ve her geçen yıl katılımın artması Deepo ailesi olarak bizleri onurlandırdı” diye konuştu.

Kaynak: İHA