Ordu'da Tarih Yenilendi

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA) Ordu'da yaptığı yatırımlarda turizm kaynaklarına ağırlık veriyor.

Ordu'da Tarih Yenilendi

Doğu Karadeniz'in her anlamda gelişimi için faaliyetlerini yürüten DOKA, Karadeniz'in ve Ordu'nun önemli kaynaklarından biri olan turizme de destek veriyor. Bölgede birçok projeyi hayata geçiren DOKA, Ordu'nun turizm envanterlerinin bakım ve onarımlarını yaparak turizme kazandırdı.

TARİHİ DEĞERLERE ÖNEM VERİLİYOR
Özellikle her yıl turizme yönelik mali destek programları aracılığıyla bölgede ve Ordu’da birçok turizm yatırımının gerçekleşmesine katkıda bulunan Kalkınma Ajansı, ‘Tarihi Laleli Cami Çevresi Altyapı Projesi’ ile İkizce’ de bulunan ve yaklaşık 500 yıllık tarihi olan Laleli Camisi’nin yol, çevre ve peyzaj düzenlemesi yapıldı. ‘ÜTSO Paşabahçe Konağı Projesi’ ile Ünye ilçesinde atıl durumda olan Paşabahçe Konağı’nın restore edilerek turizme kazandırıldı. ‘Kazıyorum, Tarihimi Yazıyorum’ projesi ile Kurul Kayası Yerleşkesi’nde yapılan arkeolojik kazılarda görev alan arkeologların kullanımına sunulmak üzere atıl durumda olan köy okulunun arkeolojik kazı evi ve laboratuvarına dönüştürüldü.

Ayrıca bölgeye gelen turistlerin ve profesyonel tur operatörlerinin turistik yerlere ulaşımının kolaylaştırılması ve bu bölgelere ait tanıtıcı materyallerin oluşturulmasını amaçlayan ‘Aklın Yolu Birdir’ projesi uygulandı. Bu proje ile Ordu'da ve ilçelerinde ulaşımı kolaylaştıracak olan levha ve işaretler yenilendi.
Kaynak: İHA