Zeytinburnu’nda 'Geleceğim Güvende” Projesi Başladı

Zeytinburnu Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen “Geleceğim Güvende” projesi başladı.

Zeytinburnu’nda 'Geleceğim Güvende” Projesi Başladı
Projeyle birlikte okul devamsızlığı yüksek olan risk altındaki çocuklara ulaşılarak, psikolojik ve sosyal destek verilecek.
Son yıllarda okula adapte olamayan, uyumsuzluk yaşayan çocukların sayısı artmaya başladı.

Zeytinburnu Kaymakamlığı öncülüğünde, Zeytinburnu Belediyesi ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen “Geleceğim Güvende” projesi ile okul devamsızlığı yüksek olan risk altındaki çocuklara ulaşılması hedefleniyor.

ÇOCUKLAR EVLERİNDE ZİYARET EDİLECEK
Proje kapsamında, risk altındaki çocuklara ve ailelere psikolojik ve sosyal destek hizmeti sunulacak. Öncelikle bu hizmeti sunacak olan ve Zeytinburnu ile Bağcılar’da görev yapan tüm psikolojik danışman ve rehber öğretmenler eğitimden geçecek. Eş zamanlı olarak aile taramaları yapılacak ve ziyaretler sonucunda Zeytinburnu ile Bağcılar’daki devamsızlığı yüksek olan 10-14 yaş arasındaki çocuklar tespit edilecek. Rehber öğretmenler ve ailelerle yapılacak telefon görüşmelerinden sonra ise 300 aileye ev ziyareti gerçekleştirilecek.

POLİSLER VE DİN GÖREVLİLERİ DE EĞİTİM ALACAK
Proje dahilinde sadece psikolojik danışman ve rehber öğretmenler eğitim almayacak. Öğretmenler, emniyet görevlileri, veliler, Bilgi Evleri çalışanları ve din görevlileri de bilgilendirme seminerlerine katılacak. 12 ay sürecek olan projenin sonundaysa çocuklar sokak etkinliklerine katılacak.
Kaynak: İHA