Sarıgül-İnönü kavgasında son perde!

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşi Nazlı İnönü, eski başkan Sarıgül tarafından ölümle tehdit edildiklerini söyledi. İstanbul’u karıştıran olay CHP Genel Merkezi’ne yansıyınca Ankara’dan peşpeşe, “tehdit yok” açıklamaları gelmeye başladı.

Sarıgül-İnönü kavgasında son perde!
Sarıgül-İnönü kavgasında son perde!
CHP Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşi Nazlı İnönü, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini ve New York’ta 750 bin dolar karşılığında mafya tuttarak Hayri İnönü’nün istifa etmesi için baskı yaptığını açıkladı. Nazlı İnönü’nün bu açıklaması CHP’de bomba etkisi yarattı.

İnönü'tehdit yok’ dedi


Uzun zamandır Şişli Belediyesi üzerinden Sarıgül ve İnönü arasında büyük bir tartışma yaşandığı kamuoyuna yansımıştı. Genel Merkez’in iki ismin arasındaki sorunu çözmek için görevlendirdiği CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, “Kılıçdaroğlu’yla yaptığımız görüşmede arkadaşlar uzlaşmış ve birlikte çalışmaya devam edeceklerini açıklamışlardı. Tokalaşarak ayrıldılar.

Nazlı İnönü’nün iddialar ne İstanbul’da İnönü ve Sarıgül ile yaptığım görüşmede ne de Genel Başkanın yanında yaptığımız görüşmede gündeme geldi. İnönü’ye hem birebir hem de Sarıgül’ün de olduğu görüşmemizde tehdit olup olmadığını sordum. Aynı soruyu Genel Başkanımız da sordu. Her iki yerde de İnönü,'yok’ diye cevap verdi” diye konuştu.

Başkanımızın arkasındayız

Konuyla ilgili bir açıklama da CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur’dan geldi. Onur, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin Sarıgül’ün mevcut Belediye Başkanı Hayri İnönü’yü tehdit ettiğine ilişkin iddiaların hatırlatması üzerine, “Seçilmiş belediye başkanı var. Hepimiz onun arkasında olacağız. Anlaşmazlıklar varsa önümüzdeki günlerde çözülecektir” dedi.

Vefasızlık yapılıyor


Sarıgül de yaptığı yazılı açıklamayla Nazlı İnönü’nün iddialarını reddetti. Mustafa Sarıgül, Nazlı İnönü’nün kendisiyle ilgili gerçek dışı suçlama ve iftiralarda bulunduğunu savunarak, “İnönü’yü Şişli’ye belediye başkan adayı olarak bizzat ben önerdim. Nazlı İnönü de o dönemde defalarca gelip bana teşekkür etti. Bugün aynı hanımefendinin şahsıma yönelik bu iftiraları nasıl söyleyebildiğini anlamayabilmek mümkün değil. Büyük bir vefasızlıkla karşı karşıyayız; çok üzüntülüyüm. Şahsıma yönelik suçlamaların gerçekle uzak yakın bir ilgisi yoktur ve tamamen iftiradan ibarettir” diye konuştu.