Ekrem Dumanlı'dan Hidayet Karaca'ya destek

14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, tutuklanan Samanyolu Televizyonu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca’'ya destek verdi.

Ekrem Dumanlı'dan Hidayet Karaca'ya destek
Ekrem Dumanlı'dan Hidayet Karaca'ya destek
14 Aralık operasyonunda karar açıklandı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı serbest bırakılırken Samanyolu Televizyonu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca tutuklandı.

“HİDAYET'İN SUÇU NE?”
Serbest bırakılması arsından İstanbul Adliyesi önündeki konuşan Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca'nın tutuklanmasını tepki gösterdi. “İçimde bir burukluk var” diyen Dumanlı, “Hidayet Karaca kardeşim de burada olmalıydı. Hidayet'in suçu nedir?” dedi.

“BUNU TARİH SİLMEZ”
Hidayet Karaca'ya istinat edilen suçların suç sayılamayacağını savunan Dumanlı, “Bunlar suç olmaz. Bunlar suç olursa bütün senaristlerin tutuklanması lazım. Kurgusalları gerçekmiş gibi sayıp oradan bir silahlı terör örgütü çıkarmak bir hukuk ayıbıdır. Bunu tarih silmez. Hidayet Bey'e bir leke gelmez ama bu iddiayı atanların alınlarında bir leke durur” ifadelerini kullandı.