Edirne’deki Olaylı Sokakta Düzenleme

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ‘Bu sokakta hayat var’ ismiyle anılan ve kentte son birkaç aydır ölümlü olayların yaşandığı caddede bazı düzenlemelere gittiklerini söyledi.

Edirne’deki Olaylı Sokakta Düzenleme

Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi yakınlarında bulunan, ‘Bu sokakta hayat var’ ismiyle anılan barlar sokağında yaşanan silahlı saldırı ve cinayet olayları, kentin yöneticilerini harekete geçirdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin başta olmak üzere ilgili kurum müdürleri ile birlikte söz konusu cadde için üst düzey bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, yaşanan ve yaşanması muhtemel olumsuz olayların önüne geçmek adına bazı kararlar aldıklarını kaydetti.

“BURASI ÖZGÜR BİR ÜLKEDİR”
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, özgür bir ülkede yaşayan herkesin toplumun genel kurallarını çiğnememek şartıyla istediği her şeyi yapmaya hakkı olduğuna değinerek, “Tabii biz kimsenin eğlencesine, yemek yemesine, içki içmesine ya da camiye gitmesine karşı değiliz. Burası özgür bir ülkedir. Özgür bir ülkede de isteyen herkes, toplumun genel kurallarını çiğnememek kaydıyla istediğini yapmak hakkına sahip. Fakat son günlerde o sokakla ilgili özellikle bölgede oturan yurttaşlardan gelen yoğun şikayetleri değerlendirdik. Bununla ilgili üst düzey toplantı yaptık. Vali bey, ben ve ilgili daire müdürleri ile beraber bazı kararlar aldık. Orada bir takım hem vatandaşların rahatsız olmaması hem de genel kamu güvenliğini sağlamak amacıyla valiliğimizin de talepleriyle tedbirler aldık ve encümen kararları aldık” dedi.

“O SOKAKLA İLGİLİ DÖRT TANE YAPTIRIMIMIZ VAR”
‘Bu sokakta hayat var’ caddesi üzerinde bulunan eğlence mekanları ve cadde ile ilgili aldıkları kararları açıklayan belediye başkanı Gürkan, şöyle devam etti:
“Öncelikle kış aylarında bölgede bulunan mekanlarda çalışma saatleri gece 03.00’e kadardı, onu saat 01.00’e çektik. Canlı müzik yayınını etraftaki vatandaşların rahatsız olmaması amacıyla saat 24.00 ile sınırlandırdık ve 24.00’dan sonra sadece içerideki müşterinin duyabileceği ses düzeyine indirilmesi kararını aldık. Yine o sokak tasarlanırken, sokağın trafiğe kapatılacağı öngörülerek kaldırımlara hem ahşap konulması hem de masa ve sandalye konulması kararı alınmıştı ama daha sonra İl Trafik Komisyonu’nca sokağın trafiğe kapatılması uygun görülmediği için bir çelişki ortaya çıkmış. Son birkaç yıldır da o çelişki yaşanılabilir hale gelmiş orada. Bu yüzden biz sokağın trafiğe açık olması kararını da göz önüne alarak, kaldırımlardan vatandaşların rahatça yürüyebilmesi için o kaldırımları tekrar halkın kullanımına açmayı uygun gördük. En sonuncusu da orada bir firmanın yaptığı tag vardı, ‘Bu sokakta hayat var’ diye yazan bir tag ama o sokakta meydana gelen o müessif ölüm olayları nedeniyle vatandaşın tepkisini çekmeye başlamıştı dolayısıyla biz de onu da kaldırma kararı aldık. Yani o sokakla ilgili dört tane yaptırımımız var.”
Öte yandan, Edirne Belediyesi’ne bağlı ekipler söz konusu caddede çeşitli düzenlemelere başlarken, kaldırımların üstünde bulunan ahşap döşemeleri kaldırdı.
Kaynak: İHA