Dikili'yi Kadınlar Güzelleştiriyor

Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı Park ve Bahçeler Birimi ekipleri, kentte bulunan park, cadde, kavşak ve refüjlere mevsimlik çiçek dikimi çalışmalarına devam ediyor.

Dikili'yi Kadınlar Güzelleştiriyor

Kenti daha yeşil ve daha yaşanılabilir bir hale getirmek amacıyla, titizlikle devam edilen peyzaj çalışmaları kapsamında, Gazi Paşa Mahallesi Şehit Sami Akbulut Caddesi üzerinde bulunan 75. Yıl Parkı’na Godetya, Çin Karanfili, Aslan Ağzı, Çulha çiçekleri dikildi. Aralarında bayanların da bulunduğu dikim ekiplerinin ilçenin iklim şartlarını da dikkate alarak diktiği çiçeklerin açmasıyla Dikili, daha yeşil, daha yaşanılır ve her tarafı çiçeklerle donatılmış modern yaşam alanlarına kavuşacak.

Çalışmalara ilişkin bir değerlendirmede bulunan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, göreve geldikleri günden bugüne kadar her alanda ilçenin yaşam kalitesini iyileştirme amacına ulaşmak için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini kaydetti.

Başkan Tosun, “İlçemizi daha yaşanılabilir bir kimliğe kavuşturmak için, insana, doğaya, eğitime, bilim ve sanata, kültüre ve toplumsal yaşama hizmet etme sevdasındayız. Göreve geldiğimizde bu idealimizin doğrultusunda bir çalışma programı yaptık. Bu çalışma programımızda sadece alt yapıya yer vermedik. Kentlimizin başta sosyal, kültürel ve sportif olmak üzere tüm ihtiyaçlarına ilişkin bir çalışma yaptık. Bu çalışmamızın bir parçası olarak ekiplerimiz, Dikilimizin görüntüsünü canlandırmak, yeşil dokusunu korumak ve vatandaşlarımızın huzur bulacağı alanlar yaratmak için harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla temin edilen çiçekleri ilçemizin önemli noktalara dikmek için peyzaj çalışmaları başlattı. Ekiplerimiz tarafından dikilen kış mevsimine dayanıklı farklı tür ve renklerdeki bu çiçeklerin açmasıyla ilçemizin görünümü farklı bir havaya bürünecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA