Uü İle Mudanya Belediyesi Arasında İş Birliği Protokolü

Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile Mudanya Belediyesi, Mudanya'nın daha sağlıklı, yaşanabilir bir kent olması için ortak projeleri hayata geçirmek üzere iş birliği protokolü imzaladı. Kurumlar öncelikle 6 projeyi hayata geçirecek.

UÜ Rektörlük B Salonu'nda, iş birliği çerçeve protokolünü Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz imzaladı.
Protokol uyarınca Mudanya'nın çarpık gelişmesinin önüne geçecek ve daha sağlıklı, yaşanabilir olmasını sağlayacak projelerde UÜ akademisyenleriyle ortaklaşa çalışmalar yapılacak.
Dilek, belediye ile akademisyenlerin yaptığı ön çalışma kapsamında öncelikle Mudanya'nın turizm potansiyeli, mavi bayrak, sahil yolunun düzenlenmesi ve kültürel miras olan sivil mimarlık örneklerinin restorasyonu, üzüm, incir, zeytin gibi Mudanya'ya özgü ürünlerin üretim ve pazarlanması ile depremsellik ve binaların dayanıklılığı gibi çalışmaların hemen başlayacağını belirtti.

Türkyılmaz ise Mudanya'yı bilimin ışığında geleceğe taşımayı planladıklarını, bu kapsamda yeni bir imar planı hazırlayacaklarını ve planlarda parsel bazında değişiklik yapmama kararı alarak bu değişime start verdiklerini kaydetti.

Ülkesini ve Mudanya'yı seven biri olarak bu kenti 50-100 yıl sonrasına taşıyabilmek için ekibiyle elinden geleni yapacağını anlatan Türkyılmaz, akademisyenlere, "Siz söyleyin biz yaparız" dedi.

Törene, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Metin Şen, rektör danışmanları, bazı öğretim görevlileri ve bölüm başkanları katıldı.

Kaynak: AA