Dumanlı ve Karaca'ya tutuklama talebi

''Paralel yapı'' operasyonu kapsamında ifadeleri alınan Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Dumanlı ve Karaca'ya tutuklama talebi
Dumanlı ve Karaca'ya tutuklama talebi
İstanbul merkezli ''paralel yapı'' operasyonu kapsamında Cumhuriyet savcılarınca ifadeleri alınan Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 şüpheli tutuklanmaları, 4 şüpheli ise adli kontrol tedbiri istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesinde gözaltında tutulan aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Dumanlı, Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu BaşkanıHidayet Karaca ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder'in de bulunduğu 16 şüphelinin ifadesi, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca alındı.

Savcılık, Dumanlı, Karaca ve Ergüder'in de bulunduğu 12 kişiyi tutuklanmaları, 4 şüpheliyi ise adli kontrol tedbiri istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Çağlayan'daki İstanbul Adet Sarayı'na sabah saatlerinde getirilen 16 şüpheli, nöbetçi sulh ceza hakimliğinin bulunduğu 6. kata çıkarıldı. Şüphelilerin, sorguları nöbetçi hakimlikçe yapılacak.

İstanbul merkezli 13 ilde 14 Aralık'ta başlatılan operasyonlar kapsamında 30 kişi yakalanmış, Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan, Fahri Sarrafoğlu, Mutlu Ekizoğlu ve Mustafa Altunbulak serbest bırakılmıştı.

Dumanlı ve Karaca'ya tutuklama talebi

Dumanlı ve Karaca'ya tutuklama talebi