Şamil Tayyar: Zincirleme operasyonlar yapılacak

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, paralel yapıya yönelik zincirleme operasyonların olabileceğini belirterek “Pensilvanya’da Fethullah Gülen’in ifadesine başvurmayı gerektirecek bir soruşturma süreci ile karşı karşıya kalabiliriz.” dedi.

Şamil Tayyar: Zincirleme operasyonlar yapılacak
14 Aralık operasyonu gündemdeki yerini koruyor.

“14 ARALIK DAR KAPSAMLI”
Operasyon ve sonrasında neler olacağıyla ilgili AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dan dikkat çeken yorumlar geldi. 24 TV canlı yayınına katılan Tayyar, 14 Aralık operasyonu hakkında ”Paralel yapıyı şematik olarak gözümüzün önüne getirdiğimizde çok büyük bir operasyon olarak karşımıza çıkmıyor. Bir mağdurun şikayeti ile başlatan dar kapsamlı bir operasyon.” dedi.

“ZİNCİRLEME OPERASYONLAR OLABİLİR”

Önümüzdeki günlerde zincirleme operasyonların yapılabileceğine dikkat çeken AK Partili vekil, “Türkiye'nin bir çok ilinde daha önce başlayan henüz olgunlaşmadığı için dava aşamasına gelmeyen çok sayıda dosya var. Bu dosyaların açıldıktan sonra yatay olarak değil dikey olarak büyüyeceğini ve çok önemli isimlere ulaşan kapsamlı bir dava dosyasıyla karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“GÜLEN'İN İFADESİ GEREKEBİLİR”

Bir birinden bağımsız dosyaların Ergenekon'da olduğu gibi bir araya getirilerek ana dosyaya dönüştürülebileceğini söyleyen Tayyar, “Pensilvanya'da Fethullah Gülen'in ifadesine başvurmayı gerektirecek bir soruşturma süreci ile karşı karşıya kalabiliriz.” dedi.