'İşıldayan Arılar' Projesi

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın 2014 mali yılı destek programı kapsamında Adana İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ortak hazırlayıp sunduğu “Işıldayan Arılar” projesi kapsamında 21 adet solar sistem güneş enerjisi paneli Pozantı ilçesindeki gezginci arıcılara teslim edildi.

'İşıldayan Arılar' Projesi

Pozantı ilçesinde düzenlenen panel teslim törenine Pozantı Kaymakamı Bilal Özkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Pozantı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dr. Burçin Gençel, Adana İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu, protokol, üretici ve yetiştirici birliklerinden yetkililer ile gezginci arıcılar katıldı.

Törende konuşan Pozantı Kaymakamı Bilal Özkan, "Tüm Avrupa kıtasında 11-12 bin civarında çiçek türü bulunurken, sadece ülkemizde bulunan çiçek türü 9 bin civarında olup, bu bakımdan ülkemiz zengin flora kaynaklarına sahiptir. Ülkemizin birçok yerinde arıcılık yürütülmekte olup, Pozantı ilçemizde de arıcılığın geliştirilmesi memnuniyet verici bir durumdur. Bundan sonraki hedefimiz il müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde ve vatandaşlarımızla birlikte arıcılığı daha da geliştirerek daha ileri bir seviyeye ulaşmasını sağlamaktır" dedi.

Hamit Aygül ise gezginci arıcıların konaklama yerlerinin genellikle ilçe ve köy merkezlerine uzak zorlu yaşam alanları olduğunu belirterek, "Bu nedenle arıcılarımız bu alanlarda barakalarda, teknolojiden uzak arıcılık faaliyetlerini sürdürmektedir. Gerçekleştirilen bu proje ile dağıtımı yapılacak olan solar sistemler arıcıların zorlu yaşam alanlarını bir miktar iyileştirilerek üretim miktarı ve ürün kalitesinin artmasına katkı sunacaktır" diye konuştu

Adana İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu da düzenlenen törene katılımlarından dolayı tüm protokole teşekkür ederek, dağıtılan panellerin arıcılara hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından arıcılara solar sistem güneş enerjisi panelleri dağıtıldı.
Kaynak: İHA