Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen'den İkametgah Uyarısı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, kentte yaşayan ancak ikametgah adresleri farklı yerlerde bulunan vatandaşlara uyarıda bulundu.

Çimen, yaptığı açıklamada, yıl sonunda Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi kapsamında 2014 yılı nüfus sayımı yapılacağını hatırlattı.
Gümüşhane'nin nüfusuna göre İller Bankası'ndan aldığı payın artması ve vatandaşlara gelen hizmetin kalitesinin yükselmesi için kente yaşayanların ikametgah adreslerinin şehir merkezi kayıtlarında olması gerektiğini belirten Çimen, bu kapsamda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine inandığını dile getirdi.
Farklı adreslere kayıtlı olan vatandaşlardan ikametgahlarını kent merkezine taşımalarını isteyen Çimen, "Özellikle Gümüşhane'ye gelen öğrencilerin ve ikametgahı köylerde veya başka şehirlerde olmasına rağmen şehir merkezinde ikamet eden vatandaşlarımızın ikametgahlarını şehir merkezine aldırmaları şehrimiz için büyük önem taşıyor. Her alınan ikametgah şehrimiz ve belediyemiz için artı bir avantajdır" dedi.

Şuan kent nüfusunun 35 bin 916 olarak görünse de bu rakamın daha yüksek olduğunu herkesin bildiğini vurgulayan Çimen, "Bu nedenle hizmetlerimizin aksamadan yürüyebilmesi için barındırdığımız nüfus kadar devletten pay almamız gerekiyor. Belediye olarak vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmeleri için herkesin ikametgahlarını şehir merkezine taşımalarını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA