Grip vakaları arttı

Havaların soğumasıyla birlikte grip vakaları da arttı.

Grip vakaları arttı
Havaların bir anda soğumaya başlamasıyla birlikte grup vakaları da arttı. Soğukların bastırmasıyla insan vücudunun ısı mekanizmasının hazırlıksız bir biçimde yakalanması rahatsızlıkların artmasına neden oluyor. bu rahatsızlıklar içerisinde ise grip başı çekiyor. Grip genelde kendisini burun tıkanması, vücutta kırgınlık ve yüksek ateş ile birlikte kendisini gösteriyor.

Gripten korunmak için özellikle ısı farklılıklarına dikkat edilmesi gerekiyor. Terleme vücutta bir takım tutulmalara ve üst solunum yollarında bazı sorunlara nedan oluyor. Bu tip enfeksyon her yaş gurubundaki insanı etkileyebiliyor ama okul çağındaki çocuklar ve yaşlılar virüslerin saldırısına daha fazla marız kalabiliyor. Gribin seyri insandan insana değişiklik gösteriyor ama yaşlılar hastalığı çok daha ağır atlatıyor. Gribe karşi gerekli tedbirler alınmazsa bu rahatsızlık başka rahatsızlıklara yol açabiliyor. Bu nedenle grip olan kişinin öncelikle bir doktora başvurması gerekiyor.

HASTALAR BOL SU TÜKETMELİ
Grip olan hastaların vitamin ve mineral desteğini iyi bir biçimde yapması gerekiyor. Ayrıca kapalı ortamların havalandırmasının da iyi bir biçmde yapılmalı. Grip hastalığına yakalanan kişinin iyi bir biçimde dinlenmesi ve bol su tüketmesu uzmanlarca tavsiye ediliyor. Sigara kullanan hastaların özellikle hastalık süresince sigaradan uzak durması gerekiyor. Çünkü sigara bağışıklık sistemini zayıflatıyor.