Cemile Bayraktar: Paralel yapı travma yaşıyor

Yeni Şafak yazarı Cemile Bayraktar paralel yapının evlerinde kalan öğrencilerin "Acaba bizim de gizli görüntülerimizi çekmişler midir"' diye endişe ve korku içerisinde olduklarını söyledi.

Cemile Bayraktar: Paralel yapı travma yaşıyor
Gazeteci Fadime Özkan ve Hukukçu Özlem Zengin'in sunduğu Ülke Tv ekranlarında gelen 'İnce Fikir' programında gündem kadın gözüyle masaya yatırıldı.

Yeni Şafak yazarı Cemile Bayraktar konuk olarak katıldığı “İnce Fikir” programında 14 Aralık operasyonu ve paralel yapı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.Daha önce kalbinde kırıklık ve üzüntü içerisinde paralel yapıya yönelik eleştiri yazısı yazan Bayraktar daha sonra gelişen olaylar karşısında paralel yapıya karşı ağır eleştirilerde bulunduğunu söyledi.

CANAVAR HALİNE GELDİLER

Mavi Marmara olayı, KCK olayı ve 7 Şubat darbe girişimi dönemlerinde paralel yapıyı en ağır şekilde eleştiren Bayraktar üç yıl önce cemaat hükümet kırılmasının olmadığı bir dönemde Agos Gazetesi'ne verdiği röportajda cemaatin çözüm sürecine karşı olduğuna dair beyanda bulunduğunu ifade etti.

O dönemde hiç kimsenin paralel yapının devleti kontrol altına almaya çalışmasına ihtimal vermediğini ve o yapıya yapılan ithamları yakıştıramadıkları için söylenenlerin ciddiye alınmadığının altını çizen Bayraktar paralel yapıya mensup insanların daha önce hiç bir eyleme katılmayan, hiç sesini çıkarmayan sessiz sakin iken son olaylarla birlikte adeta canavar haline geldiğini söyledi.

TRAVMA YAŞADILAR

Paralel yapının devleti avuçlarının içine alıp ele geçirmeye çalıştıkları dönemde devletin dik duruşu sayesinde başarısız olduklarını bu durumda sadece devleti değil insanların güvenini de kaybettiklerini söyleyen Bayraktar "Şu zamana kadar yapmış oldukları her şeyi kaybettiler adeta travma yaşadılar" dedi.

Üniversite öğrencileri ile çok sık muhattap olduğunu ve onlardan kendisine gelen endişe verici düşünceleri aktaran Bayraktar "Gurbette okuyan öğrenciler cemaatin evlerinde kaldılar. Son olaylarla birlikte evlerde kaldıkları dönemde acaba gizli bir şekilde kendilerinin görüntülerini çekmişler midir diye korku içerisindeler” dedi.

Cemaat evlerinde öğrencilerin önceden kalacak yer sıkıntısı yaşadığını ancak şuan evlerinde kalacak öğrenci dahi olmadığını söyleyen Yeni Şafak yazarı ayrıca çok fazla cemaat evinin de boşaltıldığını sözlerine ekledi.