Bayburt’taki Polis Müdürü Cinayeti

Bayburt Polis Okulu 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfi Evci’yi kaldığı apart otelde öldürdüğü iddia edilen Bayram Çakır’ın (22) avukatı Ali Haydar Dereli, müvekkiliyle ilgili basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bayburt’taki Polis Müdürü Cinayeti

Gümüşhane’de bulunan avukatlık bürosunda gazetecilere davayla ilgili açıklamalarda bulunan Dereli, soruşturmanın tamamlanmasının ardından Çakır’ın tahliye edileceğine inandıklarını belirterek, Emniyetin ‘olayın katilini çabuk bulalım’ mantığıyla yanlış ve hatalı hareket ettiğini düşündüklerini, bir kasıt değil de biran önce katil bulunsun mantığının hata yaptırmış olabileceğini savundu.

KİLİDİ MÜDÜRÜN TELEFON KAYITLARI ÇÖZECEK
Emniyet Müdürü’nün öldürülmesinin ardından kamuoyuna yanlış bilgiler aktarıldığını, gerçek katil yada katillerin bir an önce bulunması ve masum bir gencin bu suçlamadan kurtulmasını amaçladıklarını ifade eden Dereli, kamuoyuna suçlu lanse edilen Bayram Çakır’ın sıradan bir üniversite öğrencisi olduğunu söyledi.

Evci’nin öldürüldüğü odanın kapısında bir zorlama, odada bir boğuşma izi olmadığını belirten Dereli, “Birçok bıçak darbesi olmasına rağmen hiçbir DNA örneği bulunmamıştır. Evci, öldürüldüğü esnada çırılçıplaktı. Dolayısıyla bu durum olayın bir kişi tarafından işlenmeyeceğini ortaya koyar. 22 yaşındaki bir üniversite öğrencisi, bir emniyet müdürünün odasına tek başına girip, tek başına bu cinayeti işleyebilecek durumda değildir” dedi.

Çakır’la Evci arasında hiçbir bağ olmadığını kaydeden Dereli, birbirleriyle görüşmelerinin aynı apartta kalmaları nedeniyle selamlaşmadan ibaret olduğunu belirterek, “Bayram Çakır’ın kız arkadaşı yoktur. Çakır en yakın kız arkadaşından 4 ay önce ayrılmıştır. O da Giresun Üniversitesinde okuyan bir öğrencidir. Kendisinin ifadesi de dosyada yerini almıştır” diye konuştu.

Davada basına yansımayan S.G isimli bir şüpheli daha olduğunu, S.G’nin Müdür Evci ile yakın ilişkisi olduğunu hatta aralarında ‘kadın’ bağlantısı olan bir şüpheli olduğunu iddia eden Dereli, olay gecesi Evci ile S.G’nin 01.00’a kadar beraber olduklarını fakat saat 01.30’da S.G’nin müdür Evci’ye “iyi geceler” mesajı attığını, ilk ifadesinde de susma hakkını kullandığını söyledi.

“AYŞİN İSİMLİ EVLİ KADIN NİÇİN ARAŞTIRILMIYOR?”
Dereli, davada bekar olan Müdür Evci ile Ayşin isimli evli bir kadının ilişkisi olduğunun dosyaya yansımasına rağmen bir araştırma yapılmadığını kaydeden Dereli bu ilişkinin ortaya çıkarılmasını, Müdür Evci’nin telefon konuşma ve mesaj kayıtlarını talep ettiklerini belirterek, “Kayıtlar geldiği anda kimlerle alakalı olduğu ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı

Cinayetin profesyonelce işlendiğini, odada parmak izi olmadığını ve yalnızca kanlı ayak izinden bahsedildiğini dile getiren Dereli, Bayram Çakır’ın odasında üzerinde kan izleri olan bir havlu bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Havlu bulunmuş ancak ilginçtir ki bu havlu olaydan 6 gün sonra Bayram Çakır’ın odasında bulunmuştur. Halbuki Bayram Çakır olaydan hemen sonra memleketine gitmiş ve 10 gün sonra geri dönmüştür. Bu arada 15 Kasım tarihinde Bayram Çakır’ın odası başta olmak üzere bütün odalar aranmış bir delil bulunamamış. 17 Kasım’da resmi olarak tutanakla kayıtlı olarak girilmiş hiçbir delil bulunamamış, 19 Kasım’da sadece Bayram Çakır’ın odasına girilmiş ve havlu girişin karşısında ‘gelin beni görün’ şeklinde koltuğun üzerine serili vaziyette bulunmuştur. 14 Kasım’dan sonra odasına gelmediği, apartın oda anahtarına rahatça ulaşıldığı, polisin defalarca odaya girdiği dikkate alındığında, havlunun nasıl ve kim tarafından oraya konulduğu hususu önemlidir. Çok ilginçtir, sanki birileri havluyu kasıtlı olarak oraya bıraktı. Yani Bayram Çakır’ın odasında delil var gidin bulun dedi.

Enteresandır diğer şüpheli S.G 18 Kasım’da ayrılmış, havlu 19 Kasım’da bulunmuştur. S.G ifadesinde müdür Evci’nin odasına hiç gitmediğini söylemesine rağmen Evci’nin odasında parmak izine de rastlanmıştır. Çakır’ın bütün eşya ve elbiseleri DNA incelemesine tabi tutulmuş, hiçbir delil bulunamamıştır.”

“SOSYAL KATİL DENMESİNİ KABUL ETMİYORUZ”
Bayram Çakır’ın sıradan bir üniversite öğrencisi olduğunu belirten Dereli, Müdür Evci’yle hiçbir ilişkisi olmadığını, bu cinayeti işleyecek şekilde bir profesyonel olmadığını ifade ederek Çakır’ın masum olduğunu savundu. Çakır’ın suçlu olarak basına lanse edilmesini kabul etmediklerini dile getiren Dereli, “Haberlerde kullanılan ‘sosyal katil’ ifadesini asla kabul etmiyoruz. Şuanda sanıktır. Beraat etmesi bu delillere göre çok yakındır. Henüz soruşturma devam ettiği için dava açılmamıştır. Dava açıldığı anda Bayram Çakır’ın belki mahkemeden önce veya mahkeme aşamasında bizce tahliye olacak ve suçsuzluğu ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA