Zihinsel Engelli Öğrencilerden Tiyatro ve Konser Etkinliği

Milas ilçesindeki rehabilitasyon merkezinde eğitim gören zihinsel engelli öğrencilerin hazırladığı tiyatro ve konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Milas M. Önol Karadeveci Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde eğitim gören zihinsel engelli öğrencilerin hazırladığı "Engelsiz" sanat gösterisi kapsamında tiyatro ve konser etkinliği sahnelendi.
Muğla Valisi Amir Çiçek, yaptığı konuşmada gösteride emeği geçenlere teşekkür etti.
Engellerin sosyal hayatın ayrılmaz parçası olduğunu belirten Çiçek, "Bugün görüyoruz ki öğrencilerimiz çok güzel işler başarmışlar. Onlar hayatlarında birçok zorlukla karşılaşıyorlar. Bizlerin görevi onların yaşamlarını kolaylaştırmak. Zaman zaman halimize şükretmeyi de ihmal etmemek lazım" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, engelli öğrencilerin oluşturduğu tiyatro sahnelendi. Katılanlar zaman zaman repliklerini unutan oyuncuları alkışlayarak destek verdi.
Daha sonra, Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan tiyatro gösterisi sahnelendi. Engelli öğrenciler ve rehabilitasyon merkezi çalışanlarının oluşturduğu koro da öğrencilerle Türk halk müziğinden bazı eserleri seslendirdi. Türküleri başarıyla seslendiren öğrenciler katılımcılardan yoğun alkış aldı.
Kaynak: AA