Sivas'ta, 'Gıda Güvenliği ve Helal Gıda' Konferansı

Sivas Fen Lisesi'nin bilim ve kültür etkinlikleri kapsamında "Gıda Güvenliği ve Helal Gıda" konulu konferans verildi.

Sivas Fen Lisesi Müdürü Birol Elmacıoğlu, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, konferansta verilen bilgileri hayatında uygulayabilenlerin daha sağlıklı bir yaşama kavuşabileceklerini söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevcihan Gürsoy ise "Gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için yasal sınırlamaları kullanmak zorundayız" dedi.

Türkiye'de gıda güvenliğinin 5179 sayılı kanunla güvence altına alındığını dile getiren Gürsoy, "Devletin gıdaya ilişkin görevleri arasında tüketiciye yeterli miktar ve çeşitlilikte güvenli gıda sağlamak, haksız rekabeti önlemek, bir de tüketicinin korunması yer almaktadır" diye konuştu.

Sağlıklı ve helal gıdaya ulaşmak için ürünlerdeki helal gıda etiketine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Gürsoy, şunları kaydetti:
"Bugün dünya genelinde yaklaşık 2 milyarın üzerinde Müslüman bulunmaktadır. Müslüman bir ülke olarak Türkiye helal gıda sektöründe yüksek bir büyüme potansiyeline sahiptir. Resmi rakamlara göre, yıllık 930 milyar dolara ulaşan dünya helal gıda pazarından pay almak isteyen firmalar helal gıda sertifikası alıyor."
Konferansa, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA